Izabrana kuća godine u Srbiji

Vila na Dorćolu

U izboru za Kuću godine 2022. na prostoru Srbije koji je organizovao portal gradnja.rs u obje kategorije pobijedila je Vila na Dorćolu beogradskog studija Supra. Pročitajte više u nastavku!

Nominovani objekti

Takmičenje za Kuću godine 2022. organizovao je portal gradnja.rs zajedno sa partnerima. Redakcija portala nominovala je 10 objekata koji su ušli u trku za izbor. Nagrada je dodjeljena u dvije kategorije: najbolja kuća od strane čitalaca portala i najbolja kuća od strane stručnog žirija.


Cilj dodjele nagrada je popularizacija arhitekture i primjera dobre prakse na prostoru Srbije. Gledajući ostvarene rezultate sa 2.274 pojedinačna glasa čitalaca, 139.904 pročitanih tekstova i zadržavanjem od preko 384.000 minuta, sigurni smo da su organizatori postigli cilj!

Vila na Dorćolu

Glasanje je trajalo do 20. januara 2023. godine nakon čega je proglašen pobjednik. Kuća na Dorćolu čiji su autori Mina Obradović, Maša Obradović i Ivan Obradović iz studija Supra odnijela je pobjedu u obje kategorije. U glasanju publike pobjeda je bila neizvjesnija, ali za stručni žiri nije bilo dileme.


U obrazloženju žirija koji je radio u sastavu: Jovana Miletić, Jelena Mitov, Vesna Stojčić, Predrag Milosavljević i Igor Conić navodi se: „Utisak je da je cjelokupno promišljanje prostora temeljno. Vidi se pažnja uložena u svaki segment. Kuća na Dorćolu odaje utisak ličnog, nikako nečeg generičkog, i spolja i iznutra. U nekim momentima pogled luta sa zone na zonu, nemirno je, ali i prijatno za boravak.”

Vila na Dorćolu

Više o takmičenju pročitajte na portalu gradnja.rs


01.02.2023. Gradnja


# arhitektura # konkurs # kuća # najbolja kuća

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!