Objavljen tender za uređenje šetališta i trga u Sutomoru

Budući izgled šetališta i trga u Sutomor (Foto: YouTube/screenshot), AIM

Raspisan je tender za izvođenje radova na uređenju šetališta i trga u Sutomoru – II faza procijenjene vrijednosti 1.257.522,04 eura.

Tender Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom otvoren je do 14. aprila 2023. godine, kada će se pristupiti vrednovanju pristiglih ponuda.

Foto: AIM

Radovi koji su predmet javne nabavke obuhvataju izgradnju pjacete, odnosno trga sa zelenim površinama i rekreativnim zonama, djelove saobraćajnice ,,1b“ i obalnog šetališta. Izvođenje istih se finansira zajednički od strane Opštine Bar, JP Morsko dobro i Uprave za kapitalne projekte shodno prethodno potpisanom Ugovoru o rekonstrukciji obalne zone – trgova, saobraćajnica i šetališta u Sutomotu – faza II izvođenja radova.

Foto: AIM

Realizacijom ovog kapitalnog projekta, čija je sveukupna investiciona vrijednost procijenjena na iznos od oko 5,5 miliona eura, Sutomore će dobiti potpuno novo lice i imidž modernog i atraktivnog dijela barske obale.

Time će biti upotpunjena nova turistička vrijednost koja se stvara u Sutomoru, ali i duž barske obale, izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih turističkih kompleksa što će usloviti da se u budućnosti o Baru govori kao o elitnoj turističkoj destinaciji.

Uređenje šetališta i trga u Sutomoru realizovaće se po revidovanom projektu koji je izradio „Arhitektonski studio AIM“ d.o.o Podgorica. Revizija projekta sprovedena je od strane Centra za arhitekturu i urbanizam d.o.o. Podgorica.


Izvor: bar.me


21.03.2023. Gradnja


# šetalište # sutomore

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!