Počela rekonstrukcija još jedne ulice u Staroj varoši - Ulice Radoja Jovanovića

izvor: podgorica.me

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice izvodi radove na rekonstrukciji Ulice Radoja Jovanovića u Staroj varoši. Tim povodom, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sa saradnicima danas je obišao pomenutu saobraćajnicu, te istakao da je ovo jedan u nizu projekata Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice koji imaju za cilj da u infrastrukturnom smislu unaprijede kvalitet života u ovom starom urbanom gradskom jezgru.

izvor: podgorica.me

“Danas smo u Staroj varoši gdje smo u prethodnom periodu realizovali brojene projekte kako bismo ovom dijelu grada vratili autentičan izgled. Prije radova u Ulici Radoja Jovanović izvršili smo temeljnu rekonstrukciju, uz ugradnju kaldrme i moračkog oblutka, ulice Braće Zlatičanin, Gojka Radonjića, Keše Đurovića, Predgrad, Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tako da praktično kompletan dio naselja, od Ulice Petra Prlje do Morače i Ribnice je dobio potpuno novi izgled”, kazao je Vuković i istakao da će takav izgled u naredom periodu dobiti i Ulica Radoja Jovanovića, te dodao da je već raspisan tender za uređenje Ulice Špira Mugoše. 

izvor: podgorica.me

Ulica Radoja Jovanovića, koja se prostire od Ulice Petra Prlje do Ulice Špira Mugoše, rekonstruiše se u postojećim gabaritima. Dužina ulice je 300m, a širina kolovoza je promjenljiva i kreće se u granicama od 2,5m do 3,5m. Takođe, s obje strane kolovoza planirani su trotoari promjenljive širine, koliko je bilo moguće s obzirom na prostorna ograničenja. Na kolovozu je umjesto asfalta predviđen zastor od kamene kocke, kao i trotoar od kamenih oblutaka u cementnom malteru. Od prateće komunalne infrastrukture planirana je izgradnja atmosferske kanalizacije, vodovoda, bočnih priključaka fekalne kanalizacije, tk kanalizacije i zamjena svjetiljki javne rasvjete koje se nalaze na stubovima niskonaponske mreže. 

Ugovorena vrijednost radova je 338.560,93 eura sa PDV-om, izvođač radova je Indel inženjering d.o.o. iz Podgorice.

Napominjemo, dok traje rekonstrukcija Ulice Radoja Jovanovića biće omogućen dvosmjerni saobraćaj duž Ulice Petra Prlje.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića:

https://youtu.be/SrZG_EhhsPE

Kadrovi sa događaja:

https://youtu.be/DM3ynPPbnXs

AGENCIJA ZA IZGRADNJU I RAZVOJ PODGORICE


izvor: podgorica.me


24.03.2023. Gradnja


# Glavni grad Podgorica # rekonstrukcija # staravaros

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!