Možete smanjiti toplotu u svom domu tokom ljeta!

Zamjenom prozora i odgovarajućim rješenjima za zaštitu od toplote, potrošnja energije se može smanjiti do 96%


 Bez obzira da li pokušavate da smanjite svoj ekološki otisak ili budete svjesniji u pogledu korišćenja energije ili jednostavno želite da preživite vrućinu tokom vrelih ljetnjih mjeseci, različita rješenja mogu vam pasti na pamet kako bi vaš dom bio hladniji. Sve dok birate pravi način, možete efikasno da smanjite toplotu u svom domu, a da se ne znojite smišljajući rješenja koja su ili beskorisna ili potpuno opasna.

Kako temperatura raste napolju i toplota u našem domu sve više ometa spavanje, rad ili svakodnevno funkcionisanje, ljudi smišljaju najkreativnija rješenja za hlađenje svog doma. Pretražujući internet, možda ćete pronaći savjete „uradi sam“ uključujući kocke leda, hladne sprejeve za lice i tijelo i vlažne peskire i dok možda neki od njih u teoriji zvuče sjajno, primena može da se završi stvaranjem vlage u stanu, rastom buđi, povećanim računima, pokvarenom elektronikom i ne pretjerano smanjenoj temperaturi na termometru.


U praksi se pokazalo da je najbolje spriječiti pregrijavanje kako bi vaš dom ostao prijatno rashlađen. Sugestije da zatvaranje svih prozora sprečava ulazak vrućeg ljetnjeg vazduha nije dovoljna, dok provjetravanje u ranim jutarnjim satima i tokom hladnih noćnih sati mogu pomoći da se prostorija osvježi. Tokom dana, sprečavanje sunčevih zraka da uđu u dom može biti pametna ideja, ali to može biti teži zadatak nego što se na prvi pogled čini.

Izvor: press.velux.rs

Blokiranje ili kontrola toplote koja ulazi u vaš dom može biti koristan način da se smanji toplota i napravi primjetna promjena u komforu vašeg životnog prostora. VELUX spoljne mrežice smanjuju prodor toplih sunčevih zraka do 76% i održavaju ugodnu temperature u potkrovlju čak i tokom vrelih ljetnjih dana. Prozirna mrežica čuva pogled i propušta svjetlost. S druge strane, spoljašnje roletne mogu smanjiti toplotu koja ulazi kroz prozore do 93%. I spoljane mrežice i spoljašnje roletne pružaju privatnost i zaštitu od direktne sunčeve svjetlosti, mrežice se lako postavljaju i možete ih namjestiti za nekoliko minuta, tako da je njihovo postavljanje gotovo lakše nego osmišljavanje nekih manje efikasnih, kućnih metoda.

Dakle, ukoliko odlučite da uradite nešto da spriječite pregrijavanje u svom domu, odaberite sigurna i efikasna rješenja i uvjerite se da će vaš dom biti prijatnije mjesto, nego što je to slučaj sa eksperimentima i savjetima “uradi sam”.


Izvor: press.velux.rs

Ukoliko to nije dovoljno, već tražite način da unesete i prirodu u svoj dom, onda su VELUX Nature Collection unutrašnje roletne savršeno rješenje za vas. Ove roletne ne samo da pružaju kontrolu svjetlosti, već su i napravljene prvenstveno od recikliranih materijala, što rezultira 50% manjom emisijom ugljen-dioksida u poređenju sa drugim kolekcijama.


Kolekcija Nature inspirisana je mirom i spokojem prirode, omogućavajući vam da svoj enterijer ukrasite mirnim i blagim nijansama. Dostupne u 8 novih boja, uključujući 4 opcije za blokiranje svjetlosti i 4 prozirne opcije, možete odabrati nivo svjetlosti koji najbolje odgovara vašim potrebama i kontrolisati količinu dnevne svjetlosti koja ulazi u vaš dom po vašem ukusu. Uz jednostavnu ugradnju i nesmetan rad, VELUX Nature Collection roletne su prirodan izbor za više udobnosti i održivosti u vašem domu.


Izvor: press.velux.rs


19.05.2023. Gradnja


# enterijer # kontrola svjetlosti # kontrola toplote # mrežice za prozor # prirodnasvjetlost # prozor # roletne

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!