Podržite zelenu priču u srcu Glavnog grada; Glasajte za projekat Urbana bašta Podgorica-finalistu New Europen Bauhaus takmičenja

Izvor: podgorica.me

Urbana bašta Podgorica je zelena oaza u našem gradu koja kombinuje urbanu sredinu sa zelenilom i prirodom. U pitanju je koncept koji teži očuvanju prirodnog okruženja u gradskim sredinama i promovisanju održivog razvoja, odnosno ima za cilj da inspiriše građane da brinu o okolini i daju doprinos očuvanju prirode.


Projekat Urbana bašta Podgorica je jedan od 61 finalista od skoro 1500 prijava na takmičenju New European Bauhuas, koje finansira Evropska Unija, i JEDINI je finalista iz Crne Gore!

Pozivamo vas da svi zajedno podržimo i pomognemo da projekat Urbana bašta pobijedi i to glasanjem na linku: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/finalists


Izvor: podgorica.me

Uputstvo za glasanje - Potrebno je manje od 2 minuta!1. Nakon što kliknete na link, tražiće vam da unesete email, a potom i da ga verifikujete; 2. Zatim ćete vidjeti 3 kategorije: zelenu, plavu i žutu. Potrebno je da odaberete 3 projekta; 3. Naša Urbana bašta se nalazi u prvoj (zelenoj kategoriji), STRAND « CHAMPIONS » u sekciji “Reconnecting with nature” pod rednim brojem 3. 4. Nakon što glasate za nas, odberite još po jedan projekat iz druge dvije (plave i žute) i kliknite na dugme na samom kraju “SUBMIT VOTE”.

Izvor: podgorica.me

Podsjećamo, kada je pokrenut projekat Urbane bašte prije nešto više od godinu dana, ideja je bila da to bude dugoročan projekat. U tom periodu donirano je 230+ gajbi svježeg povrća kroz banku hrane Nova Nit, Narodnu kuhinju i direktno porodicama koje spadaju u ranjive kategorije stanovništva, posadjeno je 6000+ sadnica povrća i 450+ sadnica voća i ukrasnog bilja, a sve to uz podršku 1000 volontera.

Izvor: podgorica.me

Izvor: podgorica.me

Izvor: podgorica.me

Izvor: podgorica.me

New Europe Bauhaus nagrađuje projekte koji objedinjuju održivost, inkluzivnost i estetiku. 

Pozivamo vas da glasate i pomognete sjajnim ljudima da nastave da vrijedno rade i pomognu najugraženijim sugrađanima, a naš grad nastave da čine zelenijim i humanijim mjestom za život.

PG BIRO 


Izvor: podgorica.me


17.05.2023. Gradnja


# Glavni grad Podgorica # projekat # urbana bašta # zelena priča

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!