Šta kada ne možete da nađete tepih odgovarajućih dimenzija

Tepisi su upečatljiv element enterijera i odličan izbor za pokrivanje poda. Izrađuju se od različitih tekstilnih materijala, udobni su i meki, proizvode se u velikom broju različitih boja i standardnih dimenzija. Međutim, šta kada standardne dimenzije nisu odgovarajuće?

Poput namještaja, tepisi se mogu izrađivati po mjeri! Tepisi po mjeri se izrađuju od tepisona sječenjem u odgovarajuće dimenzije, a o dimenzijama tepiha smo pisali ovdje. Nakon što se isjeku u odgovarajuće dimenzije, slijedi obrada ivica. Ivice mogu biti obrađene paspul trakama ili mogu biti opšivene.

Obrada ivice paspul trakom

Obrada paspul trakama

Paspul trake su dekorativne trake koje se, između ostalog, koriste za obrađivanje ivice tepisona. Proizvode se u velikom broju boja i različitih su širina, uske ili široke. Paspul trake su detalj koji tepisonu donosi otmenost ieleganciju. Uz vješti odabir i kombinovanje boja može se postić unikatni dizajn.

Obrada ivice opšivanjem

Obrada opšivanjem

Umjesto paspul traka ivice tepisona se mogu obraditi opšivanjem na profesionalnim mašinama. Ovakvo rješenje je diskretnije i smirenije, ali takođe elegantno.

Crta Pročitajte još

  Kako odabrati tepih odgovarajuće veličine

  Kako da spriječite klizanje tepiha

  Šta treba znati prije kupovine tepisona



05.06.2023. Gradnja


# enterijer # namještaj i oprema # tepih # tepisoni

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!