Pogledajte najljepši bazen za djecu na svijetu

U kineskom gradu Sudžu djeca i njihovi roditelji dobili su mjesto kao iz bajke u kojem su dobrodošli da se zabave, rekreiraju, obrazuju. Predstavljamo “Loong Swim Club” – nesvakidašnji sportsko-edukativni centar u kojem ne postoji obična prostorija!

Bazen u pink i azurnoj boji glavna je zvijezda “Loong Swim Club-a”, ali ni ostali djelovi ovog centra kojeg je osmislio studio “X+Living” ne zaostaju po neobičnom dizajnu.

Glavna dizajnerka i vlasnica studija je Li Xiang, poznata po ogromnim i živopisnim enterijerima. Uz podršku imućnih vlasnika još jednom je dobila potpunu kreativnu slobodu da stvori prostor koji oduzima dah.

Pastelni enterijeri ispunjeni su razigranim dezenima i neobičnim namještajem: brodovi i dvorci, cvjetni i kristalni lusteri, lavirinti. Eksplozija boja i oblika je tu da podstakne dječju maštu, ali i kreira opuštenu atmosferu u kojoj se i djeca i njihovi roditelji osjećaju prijatno.

Na ulazu u centar posjetioce dočekuje recepcijski pult u obliku broda, iza kojeg lučni prolaz vodi ka svlačionicama.

Foto: Shao Feng


Ovdje, među zidovima u milenijumskoj roze boji, namještaj kao da lebdi u vazduhu. Kroz dizajn cijelog enterijera, ne samo ove prostorije, provlači se motiv luka u raznim oblicima, pa su tako brojna vrata, ormarići, police i prolazi dobili suptilan, zaobljen izgled.

Pastelne boje i meke linije nastavljaju se i u čitaonici. Fotelje su dobile formu talasa, na kojima djeca mogu da se opušte i čitaju knjigu ili pak zabave spuštajući se niz njih.

Ova prostorija vodi ka restoranu i bazenu, glavnim zonama “Loong Swim Club-a”.

Za uređenje bazena studio je koristio kombinaciju nježnih boja – milenijumske roze i akvamarin. Uski lukovi sa strana i široki lučni prolazi kreiraju pomalo mističan prostor.

Tome doprinose i veliki kružni lusteri koji poput kapljica vise sa plafona. Studio je želio da izbjegne centralizovano osvetljenje kako bi motivisao najmlađe goste da istraže svaki kutak prostora.

Nakon bazena slijede kupatila, namijenjena odraslima, djeci i bebama. Nad lavaboima i pultovima nalaze se atraktivni lusteri u obliku cvetova, savršeni za skretanje pažnje kada dođe vrijeme za presvlačenje.

Restoran je naročito zabavno mjesto: centralni prostor zauzima niz šarenih kupola za igru, povezanih mostovima i tunelima koji vode na sve strane.

Razigrane boje i bajkoviti oblici reflektuju se u plafonu, čineći prostor još neobičnijim.

Stolovi su raspoređeni oko prostora za igru kako bi roditelji mogli lako da motre na djecu.

Izvor: kucastil

11.09.2019. Gradnja


# arhitektura # bazen # inspiracija # projekti
Crta Izdvajamo

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!