VIDEO: Bivša stolarska radionica pretvorena u kuću

Ova kuća u Londonu je bivša stolarska radionica koju su novi vlasnici preuredili u namjeri da joj daju novu namjenu. Naime, oni je sada koriste kao kuću za porodicu i prijatelje koji dolaze da ih posjete u London.  Kuća ima prizemlje i sprat koji ukupno imaju četrdeset kvadratnih metara. Novi vlasnici su dodatno podigli krov za pola metra da bi na spratu dodali još jedan međusprat gdje su smjestili dušeke za spavanje. 

Foto: never too small

Ono što je karakteristično za ovu kuću je to što ne postoji klasična spavaća soba kao zasebna prostorija, zidovima odvojena od ostatka kuće. Umjesto ovoga vlasnici su osmislili drvene „kapsule“ za spavanje u koje su smjestili dušeke. 

Foto: never too small

Foto: never too small

Da bi obezbijedili dovoljno prirodne svjetlosti, napravili su krovni prostor koji je okrenut ka jugu. Kako je bilo neophodno da dio prirodne svjetlosti dopre do prizemlja, u podu prvog sprata su napravili pravougaoni otvor koji su obložili staklom

Foto: never too small

Kao u svakom malom prostoru, i u ovom je svaki kutak maksimalno iskorišćen. Tako prostora za skladištenje ima ispod kreveta i ispod stepenica. Kuća je opremljena sa stolicama i stolovima koji su ponovo upotrijebljeni. Vlasnici su iskoristili metalne ramove koje su nalazili na ulici ili otpadima i dali im novi život u svom stanu. 



18.12.2020. Gradnja


# enterijer # krovni prozor # kuća # mala kuća # stolarska radionica
Crta Izdvajamo

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!