Proizvodi / Sistemi grijanja - Toplotne pumpe

Ening

Sistemi grijanja - Toplotne pumpe
OPIS

Toplotne pumpe su trenutno hit u svijetu i predstavljaju zasigurno budućnost u grijanju objekata. To su visoko energetski efikasni uređaji, izuzetno ekonomični i pouzdani, koji danas predstavljaju skoro pa idealan izvor toplote zimi.


Toplotne pumpe za svaki uloženi 1kWh električne eneregije daju i preko 4kWh toplotne energije. Upravo ta njihova energetska efikasnost predstavlja i glavnu prednost upotrebe toplotnih pumpi u sistemima grijanja.


Princip rada toplotne pumpe je vrlo jednostavan i ogleda se u korišćenju toplotne energije našeg okruženja (energija vazduha, zemlje i podzemnih voda).


Toplotna pumpa u kombinaciji sa regenerativnim izmjenjivačem toplote, koristi se za iskorišćenje toplote otpadnog vazduha.


U kombinaciji sa podnim grijanjem, fan coil uređajima i solarnim sistemom za pripremu sanitarne tople vode, ovaj energetski efikasan paket predstavlja zasigurno danas najefikasnije i najštedljivije rješenje za obezbjeđivanje visokog komfora u Vašem domu ili objektu.


Za razliku od nekih drugih obnovljivih izvora energije (energija vjetra, sunca i sl.), toplota okoline, recimo vazduha, dostupna je 365 dana u godini. Toplotne pumpe ispoljavaju svoje glavne prednosti kada se koriste u oblastima sa toplom, umjerenom ili umjereno hladnom klimom.


Energetski efikasan sistem

Toplotne pumpe daju i preko 4kWh toplotne energije za svaki uložen kWh električne energije.


Integrisano rješenje

Toplotne pumpe su sjajna rješenja za potrebe čitavog objekta. Uz besprekorno grijanje, one su odlične i za hlađenje kao i za proizvodnju sanitarne tople vode za potrebe čitavog objekta (kuhinje, kupatila, bazeni i sl.).


Tihi rad

Buka kod ovih uređaja je svedena na minimum.