Proizvodi / Sistemi za pripremu sanitarne potrošne vode - Solarni sistemi za pripremu sanitarne vode

Ening

Sistemi za pripremu sanitarne potrošne vode - Solarni sistemi za pripremu sanitarne vode
OPIS

Pravilno proračunat i ugrađen solarni sistem pokrije:


  • u ljetnjem periodu od 90 do 100%;
  • u proljećnim i jesenjim mjesecima od 50 do 70%;
  • u zimskom periodu od 10 do 25% svih potreba za toplom vodom u objektu.


Uštede električne energije su ogromne. Solarni kolektor površine 1m2 godišnje štedi oko 750kWh energije godišnje. Tako, ukoliko živite na obali Crne Gore, bez obzira na veličinu i vrstu objekta, pravilno projektovan i postavljen solarni sistem, će Vam se otplatiti već za 3 do 5 godina. Rok otplate u kontinentalnim djelovima Crne Gore je malo duži, ali opet je isplativ, i iznosi od 5 do 7 godina. Nakon toga, sva energija koju proizvede solarni sistem, je čisti dobitak za vaš kućni ili kompanijski budžet.


Ening se već dugi niz godina zalaže i promoviše masovnu primjenu solarne energije na području Crne Gore. U tom smislu, početkom jula 2005.godine, Ening je započeo i praktičnu realizaciju Projekta korišćenja solarne energije za proizvodnju sanitarne tople vode i zagrijavanje prostora.


U međuvremenu su napravljeni značajni pomaci, stanovništvo polako spoznaje sve blagodeti upotrebe besplatne sunčeve energije i od strane Eninga je ugrađen veliki broj solarnih sistema za pripremu sanitarne tople vode na teritoriji Crne Gore, i to renomiranih kompanija Viessman i Weishaupt iz Njemačke.


Naše specijalizovane montažerske ekipe su uspješno završile obuke u evropskim trening centrima za ugradnju solarnih sistema I u međuvremenu stekle veliko praktično iskustvo kroz rad.