Reference / Kalemegdan Pasarela

ACO

Kalemegdan Pasarela
OPIS

Pasarela koja spaja Kalemegdansku tvrđavu i šetalište, pored toga što svojim dizajnom sama predstavlja umetničko delo, krije u svojoj konstrukciji i jedno umetničko delo u svetu odvodnjavanja.


Autori skulpture Ričard Dikon,Ko-autor skulpture, vajar Mrđen Bajić, istakao je da pasarela predstavlja "susret istoka i zapada i skulptura, na neki način, locira nestabilnu ravnotežu ovog mesta, što predstavlja deo njenog značenja."


Zahtev projekta je bio plitak kanal koji bi u ispoštovao krivudavu liniju sa značajnim padom a u isto vreme zadovoljio visoke zahteve dizajna

ACO Inotec kanali od nerđajućeg čelika, koji su specijalno za ovu svrhu proizvedeni, savršeno odgovaraju obliku ovog objekta. Kanal i rešetke idu celom dužinom pasarele, a proizvedene su i ugrađene u radijusu i pod padom, što je samo po sebi izuzetno zahtevno i čini ovaj objekat jedinstvenim.


Pored ove jedinstvene rešetke, na ovom projektu su se mogli naći još i ACO TopTek paving poklopci, Multiline kanali sa SlotTop rešetkom, kao i Monoblock PD kanal u antracit boji.


Isporučeni proizvodi: