Podcast Sfera: Na mladima svijet ostaje

To smo mnogo puta čuli i to jeste tačno!


Epizoda 08: NS DRAFTER

emitovanje 16.06. u 12:00 sati na YouTube kanalu


Vođeni tom idejom u goste Podcast Sfera dolazi ekipa iz Novog Sada, iz srodne struke arhitekturi – građevine.

Kako je to imati viziju i raditi svjetske kapitalne projekte u Srbiji iz Srbije, ali i kako su se 6 mladih ljudi upoznalo na fakultetu i odlučilo za ovaj hrabar potez, saznaćete u sjutrašnjoj epizodi (16.06.) podcasta u kojoj su sagovornici NS Drafter - moderna i ’’mlada’’ kompanija odlučna da napravi velike korake i promjene u građevisnkoj industriji. Od osnivanja, posvećeni su pružanju visokokvalitetnih usluga u izradi planova oplate i armature, izradi radioničkih crteža čeličnih konstrukcija, 3D BIM modeliranju i statici. Tim se sastoji od preko 60 visoko stručnih i strastvenih zaposlenih, posvećen pružanju izvanrednih rezultata za svaki projekat koji preuzmu.

Epizoda 8: NS Drafter (podcast Sfera)

NS Drafter je osnovalo šest vizionara-studenata: Aleksandra, Aljoša, Milan, Miloš, Ognjen i Nikola. Njihova zajednička strast prema građevinarstvu i inovativnom dizajnu motivisala ih je da osnuju kompaniju koja će unaprijediti industriju. Kroz njihovo znanje i odlučnost, NS Drafter je postalo ime kome se može povjeriti zadatak.

U epizodi sa razgovara o njihovim počecima, izazovima sa kojima se susrijeću mladi u srodnim profesijama ali i uopšte u Srbiji i okruženju, o fakultetskim anegdotama, radu noću, odricanju i vjeri u ’’ludačku’’ viziju, svim nedaćama na tom trnovitom putu i iskušenjima koja su bila pred njima.

NS Drafter na gostovaju podcast-u Sfera

Njihova specijalnost je specifična. Pored raznih, gorepomenutih aktivnosti, najveću pažnju posvetili su usavršavanju i postavljanju metodologije i organizacije u sferi izradi planova oplate i armature, gdje su pokazali kvalitet radeći na projektima širom svijeta. Idealnom postavkom firme, gdje svaki čovjek zna svoje mjesto i doprinosi većem ekosistemu kako bi svaki detalj bio tačno prikazan, pomažu njihovim klijentima da optimizuju svoje građevinske procese i postignu konstrukciju objekta na željenom nivou. Pored izrada planova oplate i armature, njihov tim se ističe u modeliranju čeličnih konstrukcija, kao i izradi radioničkih crteža ovih konstrukcija, gdje stvaraju precizne i sveobuhvatne crteže i 3D modele. Projekat u Australiji u okolini Melburna je impresivan, i dokaz da ekipa sa naših prostora može da bude itekako konkurentna na najvišem nivou i u najrazvijenijim građevinskim tržištima.

NS Drafter na gostovaju podcast-u Sfera

Dobar dio emisije posvećen je 3D BIM modeliranju, naprednoj tehnologiji koja omogućava da se kreiraju tačni digitalni prikazi građevinskih objekata, kao i da se ti modeli koriste u daljim analizama u građevinarstvu. Koristeći napredne softverske alate, mlade kolege vješto i inteligenno koriste njihov potencijal i širok spektar mogućnosti, da bi identifikovali i rješavali potencijalne probleme prije nego što se pojave na samom gradilištu. Ovo ne samo da štedi vrijeme i troškove, već obezbjeđuje besprekoran i efikasan radni tok građevine. Kao mlad ali veoma ambiciozan tim, u NS Drafter-u vrednuju učenje, poštovanje, odgovornost, inovativnost, ljubaznost i posvećenost, i njihova misija je da pojednostave i ubrzaju građevinsku industriju kroz digitalizaciju i modernizaciju grafičke dokumentacije projekata.



Vidjećete kroz harizmu i znanje da im to uspijeva. Uživajte!



15.06.2023. Gradnja


# bim # digitalizacija # gradjevinarstvo # podcast # razgovor # sfera

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!