Proizvodi / Stabilni protivpožarni sistemi - VSN 1230 Sistemi za gašenje požara čistim agensom

Ening

Stabilni protivpožarni sistemi - VSN 1230 Sistemi za gašenje požara čistim agensom
OPIS

Ovaj specijalni sistem je namjenski dizajniran za gašenje požara u prostorima sa elektronskom I električnom opremom.



Novec 1230 smanjuje toplotu vatre i na taj način zaustavlja sagorijevanje. Izuzetno je efikasan ali u isto vrijeme nije agresivan. Sredstvo za gašenje se čuva kao tečnost I transformiše se u gas tek kada izađe iz mlaznice za gašenje. To po pravilu momentalno gasi čak I skrivene izvore požara.


Brzo gašenje požara već u početnoj fazi minimizira štetu od požara i sprečava duže zastoje u poslovanju.


Za razliku od vode, pjene ili praha, sekundarna šteta nastala od sistema za gašenje, praktično ne postoji. Novec 1230 nije korozivan niti električno provodljiv, ne ostavlja bilo kakve ostatke I lako se uklanja iz prostora sistemom za ventilaciju. Postiže efekte gašenja pri znatno nižim projektovanim koncentracijama nego kod sistema za gašenje interrnim gasom. Štaviše, relativno mala količina potrebna za upotrebu, čuva se u tečnom obliku, te na taj način je potreban izuzetno kompaktan prostor za skladišenje sredstva za gašenje.


Ono što je najvažnije jeste da Novec 1230 ne predstavlja nikakvu opasnost po život I zdravlje, pa je stoga upotreba ovog sistema pogodna za prostore u kojima povremeno borave ljudi.


Primjeri upotrebe:


  • Server sobe i drugi IT sadržaji
  • Arhive podataka
  • Telekomunikaciona oprema
  • Kontrolne sobe i kontrolne stanice