Proizvodi / VIMAR Smart home sistem

Integra

VIMAR Smart home sistem
OPIS

Poboljšajte IQ i vrijednost svog doma za što jednostavniji život.


Da držite sve pod kontrolom, čak i sa daljine. Kreirajte životne welness scenarije, prigušivanjem svjetla ili provjerom klime. Pratite i optimizujte potrošnju energije u životnom okruženju. Osigurajte sve prostore pametnim tehnologijama dizajniranim da zaštite i ljude i predmete.


Karakteristike pametnih kuća



Rješenja za kućnu automatizaciju za vaš dom

Kućna automatizacija se lako može definisati kao interdisciplinarna jer se odnosi na instalatera i na one koji upravljaju drugim sistemima u kući. Sistem kućne automatizacije predstavlja različite karakteristike koje se mogu prevesti u niz rješenja koja poboljšavaju zgradu. Uređaji i komande laki za upotrebu, pouzdani i bezbjedni omogućavaju poboljšanje životnog prostora čak i sa jednostavnim rješenjima kućne automatizacije kao što su sistem za video ulaz, klima i kontrola osvetljenja. Uvijek će biti moguće kasnije da ih integrišete sa novim funkcijama.


Integracija između uređaja i interoperabilnost svih funkcija

Sistem kućne automatizacije omogućava komunikaciju između svih elektronskih uređaja. Ako je otvoren za KNX standard, omogućava interoperabilnost sa hiljadama proizvoda različitih kompanija koje se pridržavaju ovog međunarodnog standarda. Isti uređaj može upravljati različitim funkcijama: senzor pokreta može uključiti svjetla ili prijaviti upad, u zavisnosti od vremena i svrhe za koju je programiran.


Daljinsko upravljanje

Pomoću pametnog telefona, tableta ili računara možete odmah da reagujete na različite funkcije, provjeravate i upravljate više funkcija na daljinu. Zatim, takođe možete dobiti izveštaj ako se alarm oglasi ili podesiti željenu klimu kada se vratite kući.


User-friendly interfejs

Obećava efikasno, jednostavno i efektivno upravljanje sistemima stanovanja jer se njima može kontrolisati jedna tačka. Pojednostavljuje dijalog sa svim uređajima, kojima upravlja centralna tačka nadzora, kao video ekran osjetljiv na dodir. Zahvaljujući intuitivnim interfejsima, kućna automatizacija je svima na dohvat ruke.


Ušteda energije

Integracija – unutar sistema kućne automatizacije – kontrole klime i osvjetljenja omogućava optimizaciju potrošnje energije.


Funkcionalna fleksibilnost i skalabilnost

Funkcionalnost sistema možete promijeniti u bilo kom trenutku bez dodatnih zidarskih radova, kao i realizovati sistem sa osnovnim funkcijama i naknadno dodati neke od njih.


Jednostavna instalacija

Korišćenjem upredenog para za sistem upravljanja i „klasičnih“ žica za sistem napajanja sve postaje lakše, čak i upravljanje. Program za kontrolu roletni ili gašenje svih svjetala može se lako kontrolisati.