Proizvodi / Ventilisana fasada

VHM Solutions

Ventilisana fasada
OPIS

Ventilisana fasada nastala je kao rezultat tri suštinska zahtjeva moderne arhitekture: efikasnost, racionalnost i estetika.


Izolacioni komfor

Ovaj fasadni sistem ima efikasnu prirodnu ventilaciju. Cirkulacijom vazduha uobičajena vlažnost i tipična kondenzacija tradicionalnih fasada se izbjegava i postiže se veći izolacioni komfor. Da bi ovi zahtevi bili ispunjeni minimalna debljina sloja za ventilaciju treba da iznosi 2 cm i da je omogućeno neometano strujanje vazduha u tom sloju.


Pravi izbor za poslovne objekte

Ventilisana fasada je danas gotovo nezaobilazni način obloge kod poslovnih objekta i arhitekte je sve više potenciraju u svojim projektnim rješenjima.


Glavne prednosti ventilisane fasade

  1. Neograničene mogućnosti oblikovanja, tekstura i završnog izgleda fasade
  2. Trajnost, ekskluzivnost I inovativnost
  3. Zbog visokog kvaliteta i zaštitnih svojstava, ventilisana fasada produžava i vijek trajanja same zgrade
  4. Smanjenje troškova za grijanje I hlađenje što rezultira vraćanjem uloženih sredstava kroz nekoliko godina
  5. Za razliku od ostalih sistema, ventilisana fasada može se raditi u bilo kojoj sezoni, nezavisno od temperature
  6. Zvučna izolacija zidova je značajno poboljšana. Jedan dio izolacije pruža kamena vuna a drugi dio vazdušni prostor unutar fasade
  7. Mogućnost jednostavne demontaže


Keramičke ploče

Estetski napredan proizvod sa izvanrednim tehničkim i stilskim svojstvima. Keramička ploča može biti A2 klase gorivosti pa tako zadovoljava najviše protivpožarne standarde. Koristi kao fasadna obloga mnogih reprezentativnih objekata a materijal je dizajniran da izdrži test vremena u svim atmosferskim uslovima. Revolucionarna ploča koja ne zanemaruje ekološku prihvatljivost i ima neograničene mogućnosti inovativnog dizajna.


Alubond kompozitni paneli

Čvrste i izdržljive kompozitne ploče, sa višestrukom primjenom, sastavljene od dvijestrane aluminijuma i jezgra od polietilena niske gustine (LD-PE) ili mineralnomjezgru visoke temperature (FR ili A2 klase gorivosti). Otporanna vremenske uslove u kombinaciji sa akustičkim i protivpožarnim vrijednostima.


Terracota

Završne obloge od terakote otvorile su potpuno novu dimenziju u dizajnu fasada. Cijenjene su od strane arhitekata širom svijeta zbog njihovih bezbrojnih mogućnostidizajna i izvanrednih performansi..


FUNDERMAX HPL ploče


Fibercement ploče

Fibercementne ploče su kompozitan materijal načinjen od cementa, vode i prirodnihili sintetičkih organskih vlakana za pojačanje i povećanje otpornosti. Imajuodlična svojstva toplotne i zvučne izolacije, izuzetno otporne na udar, vjetar,vlagu, temperaturne fluktuacije i vatru, klasifikujući se A2, s1, d0, u skladusa evropskim standardom EN 13501-1.


Rockpanel ploče