Proizvodi / Termopaketi

VHM Solutions

Termopaketi
OPIS

Termoizolaciono staklo zauzima oko 80% površine cijelog prozora i najviše utiče na njegove izolacione karakteristike.


Predstavlja konstrukciju dva ili više stakala između kojih postoji vazdušni prostor formiran od distancera (lajsni između stakala) I hermetički je zatvoren.


Distancioni okvir ispunjen je apsorberom (molekular), sa obije strane stavlja se butil, koji služi kao prepreka protiv prolaska vodene pare (prvi stepen zaptivanja)..


VHM termoizolaciona stakla ispunjavaju sve parametre koji se odnose na:

• zadate vrijednosti prolaska energije

• zadate vrijednosti prolaska svijetla

• bistrinu i čistoću unutrašnjih stakala• pravilan odraz slike okoline


Stakla naprednih solarnih performansi

Ova stakla osiguravaju visoko propuštanje svjetlosti a istovremeno izuzetnu toplotnu izolaciju i visoku zaštitu od sunčeve energije. Manji je prodor toplote i manje je zagrijavanje tokom ljetnjih mjeseci. U toku zime, niskoemisioni premaz odbija duge toplotne talase koji pokušavaju da izađu iz unutrašnje tople prostorije i time sprečava odliv toplotne energije i pravi značajnu uštedu energije. Sa svojim nižim Ug vrijednostima u dvoslojnom i troslojnom IZO staklu u konfiguraciji s drugim staklom osigurava da se prije svega spriječi nepotreban izlazak toplote iz prostorije zimi.


Laminirana stakla

Primjena laminiranih stakala je, gledajući sa sigurnosnog aspekta, postala sve važnija u modernom projektovanju. Laminirano staklo je sigurnosno staklo koje se sastoji od dva ili više slojeva stakla, istih ili različitih debljina, povezanih sigurnosnom folijom za laminiranje. Prilikom loma staklo se ne odvaja od folije a sama folija u zavisnosti od debljine se lakše ili teže probija.


Specijalna stakla

Našu ponudu čini širok spektar mogućnosti stakala kako bi odgovarali projektima bilo koje veličine i specifičnim zahtjevima po pitanju performansi i dimenzija. Izdvajamo stakla nepravilnog oblika, strukturalno zalivena, nestandardnih boja, kaljena, emajlirana stakla...