Objekat porodičnog stanovanja u poljoprivredi

izvor: podgorica.me/OLIVER-ING D.O.O. BUDVA

Izgradnja kuće, tipa prizemnice, predviđena je u naselju Crnci, opština Podgorica. Kroz idejno rješenje, koje je izradio arhitektonski biro OLIVER-ING" D.O.O. BUDVA, trebalo je odgovoriti na zahtjeve projektnog zadatka, koji su do detalja diktirali arhitektonsko oblikovanje i funkcionalne sadržaje, među kojima je bila spratnost objekta, broj i tip prostorija, komunikacije i vrsta krova kao i upotreba tradicionalnih materijala.

izvor: podgorica.me/OLIVER-ING D.O.O. BUDVA

Projektanti su se, kako bi odgovorili na zahtjeve klijenata, koristili pravilnim i jednostavnim formama. Istaknuta je horizontalnost objekta koja u kombinaciji sa spratnošću Po+P ,materijalizacijom fasade u kamenu bunja i dvovodnim krovom, predstavlja jednu reminiscenciju tradicionalnih kuća, tipičnih za seosko podneblje Crne Gore, koje čini neposrednu okolinu objekta. Kroz pomenute prostorne formacije arhitekte su izrazile svoju namjeru ka adekvatnom integrisanju objekta u postojeće fizičko okruženje.

izvor: podgorica.me/OLIVER-ING D.O.O. BUDVA

Među uobičajenim funkcionalnim sadržajima, klijenti su zahtijevali projektovanje bibilioteke kao i i 6 spavaćih soba, koje će imati direktan pristup dvorištu, povezanih dugačkim hodnikom, što objašnjava pojavu naglašene horizontalnosti kuće.

Crta Pročitajte još

  Kuća koja pozdravlja selo

  Povratak selu

  Ima jedna kuća u planini



17.08.2023. Gradnja


# biblioteka # kamen # kuća # poljoprivreda

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!