Biljke za kupatilo

Iako naizgled neuobičajno, kupatilo je prostor u kome biljke mogu boraviti. Međutim, pri odabiru biljnih vrsta imate u vidu uslove koji vladaju u kupatilu: veliku vlažnost vazduha, visoke temperature, kao i nagle temperaturne promjene. Za neke vrste ovi uslovi mogu biti pogubni. Zato, u nastavku pročitajte koje biljke su pogodne za kupatilo.

Aloja Aloe Vera

Aloja je višegodišnja tropska biljka koja odlično podnosi temperaturne promjene i slabije osvjetljenje. Kako bi podstakli cvjetanje, tokom ljeta je iz kupatila preselite na otvoreno.

Sretni bambus Dracaena sanderiana

Sretni bambus za svoj rast ne zahtijeva tlo, već može rasti i u vazi sa vodom. Brzo raste, pa se povremeno i orezuje kako bi se kontrolisala visina i izgled.

Spatifilum Spathipyllm

Spatifilum ne zahtijeva puno njege. Uz redovno zalivanje i vlagu odlično uspijeva na indirektnoj svjetlosti.

Zlatni puzavac Epipremnum aureum

Zlatni puzavac sa sjajnim i srcastim listovima je neuništiva biljka. Njegov rast se reguliše povremenim orezivanjem jer može narasti od 1.8m do 3m.

Svekrvin jezik Sansevieria Trifasciata

Svekrvin jezik je jenostavan za gajenje. Zahtijeva osvjetljeno kupatilo, ali ostale uslove dobro podnosi. Tokom ljeta možete ga premjestit na otvoreno, ali u hladovinu.

Zmajevac Dracaena Fragrans

Sa velikim brojem vrsta, Zmajevcu odgovaraju vlažni uslovi i slabije osvjetljena kupatila. Raste između 0,6m i 3m, pa ga možete oblikovati u skladu sa željama. 

Paprat Nephrolepis Exaltata

Paprati odgovara prigušena svjetlost i dosta vlage. Njeni egzotični puzajući listovi su posebno atrakivni i kupatilo mogu dati poseban šarm.

Crta Pročitajte još

  Biljke za kancelariju

  Savjeti za uspješnu sadnju biljaka



19.06.2023. Gradnja


# biljka # kupatilo # kupatilske biljke # sobne biljke

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!