Wienerberger: Tondach krovni prozori – različiti modeli za različite prostorije

Ko kaže da su prozori samo za zidove? Ako tražite pametan način da dodate više prirodnog svijetla u svom domu, rješenje bi moglo biti tačno iznad vaše glave. Poznato je da prozori postavljeni na kose krovove propuštaju više vazduha od vertikalnih što je odlično ako želite da svom potkrovlju dodate dnevno svjetlo, svjež vazduh i mračni tavan učinite pogodnim za život. Kada je u pitanju odabir krovnog prozora, onda treba da obratite pažnju i na prostoriju u kojoj se on postavlja. U nastavku teksta vam dajemo ideje, kao i savjete za lakši odabir. Svaka prostorija ima svoju glavnu namjenu, pa shodno s njom odaberite i model krovnog prozora.


Dnevna soba i krovni prozori koji se uklapaju u željeni stil


Dizajn i završna obrada su obično najvažniji faktori kada je u pitanju izbor savršenih krovnih prozora za središte naših domova. Dnevna soba nije samo mjesto gdje provodite većinu svog vremena, već i lice koje vaš dom pokazuje spoljnom svijetu. Srećom, Tondach krovni prozori dolaze u nekoliko funkcionalnih i stilskih završnih obrada. Volite minimalistički izgled? Monohtomatski ambijent ispod krova može biti oplemenjen krovnim prozorima čiji okviri imaju završnu obradu sa bijelim ekološkim premazom. Više ste ljubitelj tradicionalnog izgleda i tonova koji se sreću u prirodi? Onda su krovni prozori sa drvenim oknima sa bezbojnim zaštitnim premazom idealni za vas.


Kuhinja u potkrovlju – i pogled i ventilacija!


Uređenje potkrovlja sa sobom nosi nekoliko nedoumica – koja izolacija je najbolja, gdje ugraditi krovne prozore, kako organizovati namještaj i mnoge druge. Ali sa potkrovljem kao nesvakidašnjim prostorom pored početnih nedoumica, na kraju dobijate jedinstven i efektan prostor za život! Dobra izolacija vam pomaže u sprečavanju pojave buđi na zidovima. Ali pored dobre izolacije mora postojati i dobra ventilacija potkrovlja. U ponudi kompanije Wienerberger, postoje i krovni prozori posebno osmišljeni i modernizovani kako bi odgovarali uslovima potrebnim za kuhinje i kupatila u potkrovlju. U pitanju je Tondach SmartPro linija pametnih prozora sa automatskom ventilacijom VP40. Ona omogućava održavanje zdrave mikro klime i čuvanje energije. VP 40 ulaz obezbjeđuje optimalnu količinu vazduha bez obzira na spoljne razlike pritiska ili udare vjetra. Sve karakteristike SmartPro krovnog prozora pogledajte OVDJE


Kupatilo ispod kosina – izazov koji ćete obožavati


Kao što smo pomenuli, kuhinje i kupatila su prostori sa povećanom vlagom. Osim što je u kupatilu povećana koncetracija pare, u većini slučajeva su kupatila i prostorije manje kvadrature. Da u maloj zapremini prostora izbjegnemo vlažan vazduh koji se zadržava i dovodi do loše atmosfere u zatvorenom i da izbjegnemo stvaranje kondenza, PVC krovni prozori sa optimalnom ventilacijom su praktičan izbor. Automatsko podešavanje ventilacije kao i okviri koji su otporni na kondenz, predstavljaju vrhunsko rješenje za toalete u potkrovlju.



Spavaća soba sa dobrom zvučnom izolacijom


Spavaće sobe moraju da zadovolje njihovu primarnu funkciju, da vam pruže najbolje uslove za spavanje i odmor. Svakako da udoban krevet i mir najviše utiču na to. Jedan od faktora za dobro spavanje jeste i tišina koja nam pomaže da se opustimo i zaspimo. Zato kada birate krovne prozore za spavaću sobu, obratite pažnju i na njegovu akustičnu izolaciju!


O kompaniji


Wienerberger je najveći svjetski proizvođač opeke i fasadne opeke, tržišni lider krovnog glinenog crijepa u Evropi kao i elemenata za popločavanje u srednjoj i istočnoj Evropi. Sjedište se nalazi na adresi Wienerberg u Beču, Austrija, odakle dolazi i naziv kompanije. Kompanija Wienerberger je osnovana 1819. godine u Beču, gde joj je i danas sedište, pa se može pohvaliti sa 200 godina uspešnog poslovanja.


Za sve dodatne informacije možete kontaktirati menadžera prodaje za Crnu Goru, Peka Savića +382 67 256 780, ili putem e-mail-a: peko.savic@wienerberger.com



22.08.2023. Gradnja


# #krovniprozori # potkrovlje

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!