Uskoro počinje sanacija klizišta u širem zahvatu Kanli kule u Herceg Novom

bokanews.me

Projektom je obuhvaćena sanacija klizišta koje se proteže od magistralnog puta do crkve Sv. Arhangela Mihaila i trga Belavista. Prethodno su urađeni istražni radovi, kao i projekat sanacije, a početak radova planiran je već krajem septembra. Prema tenderu Uprave za kapitalne projekte vrijednost radova je 909 922 eura bez PDV-a, dok je rok za završetak 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

izvor: portalluca.me

Riječ je o prvom većem projektu koji je vezan za stari dio grada, najvažnijem nakon obnove od zemljotresa 1979. godine. Sanacijom pomenutog klizišta štiti se kulturno-istorijsko nasljeđe grada ali i ulice i objekti koji se nalaze u neposrednom okruženju.

izvor: standard.co.me

Rekonstrukcija Kanli kule i Starog grada nisu mogući dok se ne obustavi dalje klizanje terena. Nakon izvođenja radova na sanaciji klizišta, na osnovu UTU koje je izdalo ondašnje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, biće izrađena tehnička dokumentacija i krenuće se u rekonstrukciju tvrđave i uređenja problematičnih mikrolokacija u Starom gradu.

izvor: upload.wikimedia.org

U narednim godinama najavljena je valorizacija ostalih tvrđava kroz spoj kulture i turizma čime će se povećati atraktivnost Herceg-Novog kao turističke destinacije ali i pružiti dodatna prilika i sadržaji domaćim preduzetnicima i kreativcima za rad i razvoj.


izvor:bar.me

Crta Pročitajte još

  Završena rekonstrukcija Sat kule u Baru

  Završeni konzervatorski radovi na sanaciji česme knjeginje Milice na Balšića pazaru

  Započeta prva adaptacija Spomen doma u Kolašinu



24.08.2023. Gradnja


# Herceg Novi # klizište # kulturno nasljedje # sanacija

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!