Vrste i veličine mašina za pranje posuđa

U ponudi se mogu naći mašine za pranje posuđa različitih načina ugradnje i različitih veličina pa kupovina odgovarajuće može biti pravi izazov. U nastavku pročitajte više o vrstama i veličinama mašina za pranje posuđa.

Vrste mašina za pranje posuđa

Mašina za pranje posuđa može biti samostojeća i ugradna. U pogledu performansi čišćenja, broja i vrste programa za pranje, kao i količine posuđa koju može oprati, samostojeća i ugradna mašina za pranje posuđa su skoro jednake. Glavna razlika je u načinu postavljanja.


Samostojeći model postavlja se fleksibilno u odnosu na kuhinjski prostor. Neki od njih mogu se postaviti ispod radne površine, odnosno aparat može biti postavljen u nišu ispod radne površine. Glavna prednost ovih modela je što ih možete lako ponijeti sa sobom ukoliko se selite.

Ugradna  mašina za pranje sudova se ugrađuje u kuhinju. Potpuno je ili delimično prekrivena prednjim panelom koji se pravi od istog materijala kao i kuhinja. Glavna prednost ugradne mašine je minimaistički i atraktivan izgled.

Veličina

Veličina mašine za pranje sudova zavisi od raspoloživog prostora u kuhinji, kao i od veličine domaćinstva. U ponudi se mogu naći standardne, XXL, slimline, stone i kompaktne mašine za pranje posuđa.



Standardna mašina za pranje posuđa


Standardna mašina za pranje posuđa je dobar izbor ukoliko u kuhinji postoji prostor za aparat širine 60 cm. Ovaj model odgovara porodicama koje peru mnogo sudova, jednočlanim ili dvočlanim domaćinstvima koja vole da priređuju zabave. Mašina za pranje sudova standardne veličine može biti ugradna ili samostojeća.


XXL mašina za praje posuđa


XXL mašina za pranje posuđa je veće visine u odnosu na standardnu i iznosi 86 cm. Ponekad se naziva i sudova odnosno mašina za pranje sudova veće visine. Ukoliko imate visoku radnu površinu i želite ujednačen izgled kuhinja, onda je ovaj mode dobar izbor.

Slimline mašina za pranje sudova


Uža od standardnih modela, mašina za pranje sudova širine 45 cm obično se isporučuje sa svim funkcijama koje poseduju i modeli standardne veličine. Glavna razlika: zauzima manje mesta. Dostupne su jedino u standardnoj visini od 81 cm.

Stona mašina za pranje sudova


Takođe poznata i kao mala mašina za pranje sudova, ova mašina za pranje sudova za radnu površinu je fleksibilna, prenosiva i funkcionalna u malim domaćinstvima sa vrlo ograničenim prostorom (visine 45 cm, širine 55 cm).

Kompaktna mašina za pranje sudova

Umesto toga, možete se odlučiti za kompaktnu mašinu za pranje sudova sa promenjljivom visinom koja može biti ugrađena u vaš kuhinjski element (visine 45 cm, širine 60 cm).


28.08.2023. Gradnja


# kuhinja # mašina za pranje posuđa # namještaj i oprema # organizacija kuhinje

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!