Šta treba znati o ugradnim rernama

Ugradna rerna se ugrađuje u kuhinjski element čime se postiže besprekorno uklapanje uređaja u dizajn kuhine, kao i uredan i atraktivan izgled. U ponudi se mogu naći razlličiti modeli pa kupovina odgovarajućeg može biti pravi izazov. U nastavku pročitajte više o ugradnim rernama!

Gdje postaviti ugradnu rernu?

Glavna prednost ugradne rerne u odnosu na klasični šporet je fleksibilnosti u dizajniranju kuhinje. Veća fleksibilnost podrazumijeva odvojenu ugradnju rerne i ploče za kuvanje. Tako ugradna rerna može biti ugrađena u nivou donjih kuhinjskih elemenata ili u visini očiju.


Za male kuhinje preporučuje se ugradnja u nivou donjih kuhinjskih elemenata. Ovaj način ugradnje omogućava veću površinu radne ploče. Ukoliko veličina kuhinje dozvoljava, ugradite ih u nivou očiju za veću udobnost dok proveravate pečenje ili vadite plehove. 

Standardna rerna u nivou donjih kuhinjskih elemenata

Kompaktna rerna u visini očiju

Koje veličine ugradne rerne postoje?

Standardna ugradna rerna je dimenzija 60cm x 60cm. Ova rerna svakako pruža najviše komfora sa mogućnošću pečenja u više nivoa. Ipak, ukoliko prostorne moogućnosti ne dozvoljavaju ugradnju rerne standardne veličine, možete ugraditi kompaktni model visine 45 cm. Kompaktne rerne ne samo da nude maksimalnu fleksibilnost u organizovanju vaše male kuhinje, već pružaju i sve performanse rerne standardne veličine.

Dupla rerna u visini očiju

Da li je dobro postaviti rernu pored frižidera?

Ne preporučuje se da frižider izlažete izvorima toplote poput: šporeta, rerne, radijatora ili čak direktnoj sunčevoj svjetlosti. Ako se to ipak ne može izbjeći, pokušajte da smanjite prenos toplote pomoću odgovarajuće izolacione ploče i minimalnog rastojanja od najmanje 30 mm od izvora toplote.

Crta Pročitajte još

  Vrste i veličine mašina za pranje posuđa



30.08.2023. Gradnja


# kuhinja # namještaj i oprema # organizacija kuhinje # ugradna rerna

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!