Gdje sa stvarima u stanu

Da bi stan bio uredan neophodno je da svaka stvar ima svoje mjesto. A da bi svaka stvar imala svoje mjesto potrebno je obezbijediti dovoljno prostora za skladištenje. Međutim, u malim stanovima to uglavnom bude pravi izazov. U nastavku pročitajte ideje za pametno skladištenje stvari u malim stanovima!

Skladište ispod kreveta

Svi odlažmo stvari ispod kreveta! Umjesto da ih samo gurate ispod, razmislite o funkcionalnijim rješenjima. Dodavanje fioka ili dušeka sa mehanizmom za podizanje može pomoći da stvari budu uredno posložene i pregledne, a podovi čisti i dostupni za lako održavanje.


Arhitekta Woon Chung Yen iz arhitektonskog studija METRE, dizajnirao je višenamjensku platformu sa više nivoa u koju su objedinjeni krevet, sofa, klub stočić, trpezarijski sto i prostori za skladištenje. Pametnim dizajnom platforme arhitekta je obezbijedio pregršt lako dostupnog prostora za skladištenje u fiokama i ispod kreveta.

Skladište ispod sjedišta

Odličan način da obezbijedite više prostora za skladištenje je korišćenjem prostora ispod sjedišta. Odaberite kauče sa mehanizmima za podizanje sjedišta ispod kojih možete odlagati stvari ili uz pomoć arhitekte ili dizajnera enterijera osmislite garniture i klupe po mjeri sa skrivenim prostorima za skladištenje.


Dizajnerka Daphney Ho iz arhitektonskog studija F.A.L. WORKS, osmislila je višenamjensku sofu koja se može koristiti kao krevet za spavanje, a ispod koje su ugrađene fioke za odlaganje stvari. Umjesto tradicionalne trpezarije sa stolicama, Ho je u uglu prostorije smjestila udobnu klupu koja se istovremeno koristi kao skladište.

Podno skladište

Kada visina prostorije dozvoljava ili kada krećete u avanturu gradnje male vikendice, pametno rješenje za skladištenje stvari može biti podno skladište! Podno skladište je odličan način da odložite kabaste stvari poput alata, usisivača, sportske opreme itd.

Pokretno skladište

Potreba za prostorom i funkcijama u prostoru se mijenja tokom vremena ili čak iz dana u dan. Upotrebom pokretnih sistema za odlaganje stvari osiguravate da se prostorije mogu prilagoditi dnevnim potrebama. Arhitekte iz studija Ellul Architecture, obezbijedile su mnoštvo skladišnog prostora u pokretnim plakarima koji dijele dnevnu i spavaću sobu. Po potrebi plakari se mogu pomjeriti, a prostor postaje jedinstven. 

Skladište ispod platforme

Kada visina prostorije dozvoljava, odličan način da maksimalno iskoristite prostor je platforma. Na platformi možete smjestiti kutak za igru djece, rad ili krevet, a prostor ispod možete koristiti za skladištenje. Arhitekta Ashkan Mostaghim je u garsonjeri u Sidneju dizajnirao platformu na kojoj je smjestio krevet, a ispod garderober, trpezarijski sto i sofu koji se po potrebi mogu izvući.


25.12.2023. Gradnja


# enterijer # mali stan # skladištenje # uređenje enterijera # uređenje stana

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!