Biblioteka u stanu

Ljubav prema knjigama obično podrazumijeva veliki broj knjiga koje je u stanu potrebno negdje smjestiti. U malim stanovima, gdje je svaki kvadratni metar važan, velika biblioteka može djelovati kao bacanje prostora. U nastavku pogledajte uspješne primjere malih enterijera kojima su knjige dale poseban šarm.

Biblioteka od gajbica

Dom popularnih internet ličnosti Hige-a i Watsah-ija, poznatih kao HIGE AND ME, ima udoban kutak za čitanje u dnevnoj sobi. Koristeći iskorištene gajbice za jabuke napravili su policu za knjige L oblika. Po potrebi biblioteka može mijenjati izgled ili se proširiti dodavanjem novih gajbica. Hige-e i Watsah-i su dekorisali svoju kućnu biblioteku biljkama, zanimljivim umjetničkim predmetima i električnim uređajima.

Svuda po malo

Jedna stvar koja definitvno ne fali stanu arhitektice Marian de Delás je karakter. Stan je prepun umjetničkih djela, raznobojnih prostirki, biljaka i naravno knjiga. Knjige su posložene na zelenom stepeništu, na komodama, na namjenskim policama i nišama u zidu. U svakom kutku enterijera se nalaze i gdje god pogledate postaje jasno da je Marian-i čitanje najvažnije.

Višenamjenska biblioteka

Dizajnirajući potkorvlje zgarde u predgrađu Londona, arhitekte Armando Elias i Hugo D'Enjoy su osmislili stepenište pametno integrisano u ugradne police koje se nalaze na cijeloj površini zida. Tako stepenice postaju namještaj, polica, skulptura u prostru, a primjćujemo ih tek kada se dobro zagledamo. Knjige i umjetnine smještene su u bijele korpuse biblioteke stvarajući udobnu kućnu atmosferu.

U arhitektonskom studiju i stanu u Bergamu, police za knjige su podignute do nivoa galerije za spavanje, do koje se stiže pomoći plavih ljestvi.

U ovom stanu u Amsterdamu ugradna komoda sa policima od hrastovine je riznica ličnih uspomena, umjetnina i knjiga. 


29.01.2024. Gradnja


# biblioteka # enterijer # knjiga # mali stan # uređenje enterijera

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!