Uz Cetinjski put planirana izgradnja dvospratne stambeno-poslovne zgrade

izvor: podgorica.me / ANGELINI

U Podgorici, u neposrednoj blizini Cetinjskog puta, planirana je izgradnja stambeno-poslovne zgrade, čije idejno rješenje je izradio arhitektonski studio ANGELINI. Planirana spratnost zgrade je Su+P+2 dok će njena ukupna površina iznositi 2902m2.

izvor: podgorica.me / ANGELINI

U objektu je planirano 7 poslovnih prostora i 28 stambenih jedinica. Poslovni prostori su pozicionirani u prizemlju, dok su stambene jednice organizovane po spratovima, tako da svaki sprat sadrži po 14 stanova.

izvor: podgorica.me / ANGELINI

Objekat, sa svoja dva krila, formira oblik latičnog slova L. Pored dva očigledna volumena, uočljiv je i treći volumen koji se ogleda u prizemlju jednog od dva krila, separatisanog drugačijom materijalizacijom fasade. Krov zgrade je zamišljen kao dvovodni. Jedno krilo zgrade se odlikuje i otvorenim prizemljom. Takođe, u njoj se izdvaja i otvoreni atrijum poziciniran uz vertikalne komunikacije.

izvor: podgorica.me / ANGELINI

Što se tiče materijalizacije fasade, u tehničkoj dokumentaciji je navedeno sljedeće: Završna obrada fasadnih zidova je termoizolacija delom min.vuna d=10cm, finalnobojena i gletovana u boji po izboru, dok su na delu fasade prema terasama predviđeni HPL paneli na potkonstrukciji.

izvor: podgorica.me / ANGELINI

Crta Pročitajte još

  Stambeno-poslovna zgrada u podgoričkom naselju Zagorič

  U podgoričkom naselju Zabjelo planirana izgradnja dvije stambene zgrade

  Na Zabjelu niče nova stambena zgrada

  Stambena zgrada u naselju Zagorič, Podgorica

  Stambeno-poslovna zgrada sa žardinjerama u blizini BIG fashion-a u Podgorici



18.04.2024. Gradnja


# izgradnja # izgradnja objekta # stambeno-poslovna zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!