Usluge / Solarni sistemi za pripremu sanitarne potrošne vode

Ening

Solarni sistemi za pripremu sanitarne potrošne vode
OPIS

Za područje Crne Gore, upotreba solarnih sistema i sunčeve energije, predstavlja najidealniji, najefikasniji i najčistiji način pripreme sanitarne tople vode. Na taj način, proizvodi se potpuno besplatna energija kojom se zagrijava sanitarna voda za potrebe jednog objekta, godišnje se pokriva oko 60% svih potreba za toplom vodom te smanuje za isto toliko emitovanje štetnih gasova koje proizvode klasični izvori energije.


Pravilno proračunat i ugrađen solarni sistem u ljetnjem periodu pokrije od 90 do 100% svih potreba za toplom vodom u jednom objektu, u proljećnim i jesenjim mjesecima od 50 do 70% a u zimskom periodu od 10 do 25%. Uštede električne energije su ogromne. Solarni kolektor površine 1m2 godišnje štedi oko 750kWh energije godišnje. Tako, ukoliko živite na obali Crne Gore, bez obzira na veličinu i vrstu objekta, pravilno projektovan i postavljen solarni sistem, će Vam se otplatiti već za 3 do 5 godina. Rok otplate u kontinentalnim djelovima Crne Gore je malo duži, ali opet je vrlo isplativ, i iznosi od 5 do 7 godina. Nakon toga, sva energija koju proizvede solarni sistem, je čisti dobitak za vaš kućni ili kompanijski budžet.


solarna-kucica


Inženjerski i projektantski tim ENING-a se stara o pravilnom odabiru i projektovanju Vašeg sistema i pruža podršku montažerskim ekipama pri ugradnji solarnog sistema.


Naše specijalizovane montažerske ekipe su prošle i uspješno završile obuke u evropskim trening centrima za ugradnju solarnih sistema i automatike i u međuvremenu stekle značajno iskustvo u ugradnji solarnih sistema na objektima širom Crne Gore.

Ovlašćeni serviserski tim ENING-a se stara o automatici i upravljanju solarnih sistema, te pruža usluge redovnih periodičih pregleda i održavanja sistema ili vanrednih servisnih intervencija.


U ponudi imamo opremu renomiranog evropskog proizvođača Viessman – Njemačka, čiji smo ovlašćeni distributer i serviser za područje Crne Gore. Takođe, na lageru ENING-a uvijek posjedujemo rezervne djelove tako da smo u prilici reagovati brzo i otkloniti sve eventualne kvarove u radu sistema.