Podcast Sfera:Kaleidoskop Kulture

Epizoda 20: Nemanja Milenkovic i Monika Bilbija Ponjavić

emitovanje 03.11. u 12:00 sati na YouTube kanalu

podcast Sfera:Nemanja Milenkovic i Monika Bilbija Ponjavić

I u predstojećoj epizodi, tim podcasta Sfera je van studija i Beograda, u ’’Srpskoj Atini’,’ u Novom Sadu na Kaleidoskopu kulture, najboljem evropskom trend brendu u oblasti kulture, tačnije njegovom šestom izdanju, od 7. septembra do 15. oktobra, koji je okupio više od 1000 domaćih, regionalnih, evropskih i svjetskih umjetnika u obnovljenom Distriktu i mreži Kulturnih stanica. Ovi novi prostori za kulturu u Novom Sadu, zajedno sa Kaleidoskopom kulture predstavljaju legate gradu koji nastavljaju da se razvijaju i nakon istorijske godine titule Evropske prestonice kulture.


Najposećeniji i najprepoznatljiviji događaj Evropske prijestonice kulture, Kaleidoskop kulture, zasluženo je dobio najviše ocjene novosadske publike. Kaleidoskop kulture svakog septembra i oktobra pretvara čitav grad u scenu, čime posebno doprinosi turizmu u Novom Sadu, te tako grad postaje atraktivna turistička lokacija u jesenjem periodu.

podcast Sfera:Nemanja Milenkovic i Monika Bilbija Ponjavić

Umjetnički koncept ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture su „Neraskidive veze“ i obuhvatiće stvaralaštvo u poslednjih 100 godina kao uvertira u pet nedelja umetnosti (izvođačka, primenjena, vizuelna umetnost, arhitektura i književnost) koje će promovisati kulturu zajedništva.

podcast Sfera:Nemanja Milenkovic i Monika Bilbija Ponjavić

U sjutrašnjoj epizodi 20 Sfera podcasta imamo čast da razgovaramo sa direktorom fondacije ’’Novi Sad – Evropska prestonica kulture’’, Nemanjom Milenkovićem i umjetničkom direktorkom Kaleidoskopa Kulture, Monikom Bilbijom Ponjavić sa kojima smo dekonstruisali inicijalnu viziju i razvoj projekta od njegovog početka do danas, od doprinosa manifestacije razvoju kulture u Novom Sadu i Srbiji generalno, o ljudima kojima u tome učestvuju, o brownfield ’’kineskoj četvrti’’ bivše industrijske zone grada Novog Sada i njegovoj revitlaizaciji u Kulturni Distrik okrenut ka građanstvu i razvoju Kulture u gradu. Uživajte u ovoj maloj reportaži iz Novog Sada od petka u Epizodi 20 ,,Kaleidoskop Kulture'' zvaničnom YT kanalu Podcasta Sfera, a dan kasnije i na audio platforamama.

podcast Sfera:Nemanja Milenkovic i Monika Bilbija Ponjavić


02.11.2023. Gradnja


# podcast # podcastsfera

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!