Nova stambena zgrada u podgoričkom naselju Zabjelo

izvor:podgorica.me/A-TIM

Službi glavne gradske arhitektice Podgorice, predat je zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje stambene zgrade na Zabjelu, iza kojeg stoji arhitektonski biro A-TIM. Planirana spratnost zgrade je P+4 a njena ukupna površina iznosi 2096m2.

izvor:podgorica.me/A-TIM

Glavni kolski i pješački pristup objektu predviđen je sa postojeće saobraćajnice koja se nalazi na sjevernoj strani parcele. Glavni ulaz u objekat pozicioniran je sa zapadne strane i izdignut je za 1m u odnosu na teren. Visinska razlika od 100cm savladana je stepenicama, dok je pristup osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti ostvaren rampom od 5% koja predstavlja dio parternog uređenja.

izvor:podgorica.me/A-TIM

U zgradi su planirane ukupuno 34 stambene jedinice, 26 jednosobnih, 7 dvosobnih stanova i jedna garsonjera. Na prizemlju je predviđena jedna garsonjera i 4 jednosobna stana, dok su nadzemne etaže organizovane tako da sadrže po 4 jednosobna i 2 dvosobna stana sa jedinom razlikom u organizaciji posljednjeg sprata na kojem je planiran jedan dvosoban stan manje.

izvor:podgorica.me/A-TIM

Objekat je oblikovno planiran u vidu kompaktnog jednostavnog korpusa, koji je pozicioniran na centralnom dijelu parcele. Ulazni segmenti posebno su naglašeni u vidu volumena koji se cijelom visinom zgrade izdvajaju u odnosu na objekat. Fasada objekta predviđena je u demit sistemu sa završnom obradom u različitim nijansama bež i braon boje.

Crta Pročitajte još

  Izgradnja dvospratne stambene zgrade uz magistralni put Podgorica-Cetinje

  Stambena zgrada u naselju Zagorič, Podgorica

  U planu izgradnja stambeno-poslovne zgrade u Tološima

  Stambeno-poslovna zgrada u podgoričkom naselju Zagorič



25.01.2024. Gradnja


# izgradnja # Podgorica # stambena zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!