Izgradnja dvospratne stambene zgrade uz magistralni put Podgorica-Cetinje

izvor:podgorica.me/ANGELINI

U Podgorici, na parceli pozicioniranoj uz magistralu Podgorica-Cetinje, planirana je izgradnja stambene zgrade, čije idejno rješenje je izradio arhitektonski biro ANGELINI. Planirana spratnost zgrade je Po+Pr+2 a njena ukupna površina iznosi 1442m2.

izvor:podgorica.me/ANGELINI

Objekat ima 1 ulaz, kojem se pristupa preko pješačke staze koja je preko sekundarne saobraćajnice povezana sa magistralom. Planirana je podzemna trodjelna garaža sa 26 parking mjesta, sa pristupnom rampom koja je, takođe preko sekundarne saobraćajnice, povezana sa magistralom.

izvor:podgorica.me/ANGELINI

U zgradi je planirano ukupno 19 stambenih jedinica, organizovanih po etažama tako da u prizemlju i na prvom spratu bude smješteno po 8 a na drugom spratu 3 stambene jedinice.

izvor:podgorica.me/ANGELINI

Konzolni ispusti na pojedinim segmentima zgrade, uvode dinamiku na njenom inače jednostavnom, kubusnom volumenu. Naglašeni su i dodatno separatisani od ostatka fasade drugačijom materijalizacijom. Veći dio fasade je obložen u sistemu demit dok je za pojedine zone planirano oblaganje upotrebom fundermax i kamenih ploča.

Crta Pročitajte još

  Stambena zgrada u naselju Zagorič, Podgorica

  U podgoričkom naselju Zabjelo planirana izgradnja dvije stambene zgrade

  U planu izgradnja stambeno-poslovne zgrade u centru Podgorice, u neposrednoj blizini restorana Ribnica



26.12.2023. Gradnja


# izgradnja # izgradnja objekta # magistralni put # Podgorica # stambena zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!