U planu izgradnja stambeno-poslovne zgrade u centru Podgorice, u neposrednoj blizini restorana Ribnica

izvor:podgorica.me/RAKUSAM

Službi glavnog gradskog arhitekte Podgorice predat je zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje stambene zgrade koja će se naći u centru Podgorice, preko puta restorana Ribnice. Planirana spratnost objekta je Po+P+4 a njegova ukupna površina iznosi 1 171 m². Idejno rješenje je izradio arhitektonski biro RAKUSAM.

izvor:podgorica.me/RAKUSAM

Na predmetnoj lokaciji trenutno postoje dva stambena i jedan poslovni objekat čije uklanjanje je predviđeno prije početka gradnje novoprojektovane zgrade.

izvor:podgorica.me/RAKUSAM

U prizemlju zgrade su pozicionirani prostori namijenjeni poslovanju dok su spratovi predviđeni za stanovanje. Projektnim zadatkom investitor je jasno definisao broj stambenih jedinica po spratu kao i njihove strukture. Na prvom spratu predviđena su tri stana, strukture trosoban stan i garsonjera. Drugi sprat je planiran za smještaj dva trosobna stana dok su treći i četvrti sprat planirani tako da sadrže po jedan jednosoban, dvosoban i trosoban stan.

izvor:podgorica.me/RAKUSAM

Zgrada se odlikuje pravilnom, kubičnom formom na kojoj se prepoznaju dva volumena različite funkcije. Volumen koji čine nadzemne etaže namijenjene stanovanju oslanja se na kameni postament poslovnih prostora. Završna obrada nadzemnog volumena previđena je u demit fasadi sa stiroporom debljine 5 cm i kombinacijom dekorativnog maltera u svijetlom tonu sa naglašenom spratnom markacijom.

Crta Pročitajte još

  Objekat mješovite namjene u blizini Gimnazije „Slobodan Škerović“

  Započeta izgradnja stambeno-poslovnog objekta u Vučedolskoj

  Stambeno-poslovna zgrada sa žardinjerama u blizini BIG fashion-a u Podgorici

  Nova zgrada u neposrednoj blizini Ziya hotela u Podgorici



24.10.2023. Gradnja


# Glavni grad Podgorica # Obala Ribnice # Podgorica # poslovni prostori # stambena zgrada # stambeno-poslovna zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!