Manja stambena zgrada na Zabjelu

izvor: podgorica.me/STUDIO M INŽENJERING

Službi glavne gradske arhitektice Podgorice predat je zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje manje stambene zgrade na Zabjelu, koje je izradio arhitektonski biro STUDIO M INŽENJERING. Planirana spratnost zgrade je Pr+2 a njena ukupna površina iznosi 609m2.

izvor: podgorica.me/STUDIO M INŽENJERING

Kolski i pješački prilazi predmetnom objektu obezbijeđeni su preko novoprojektovanih saobraćajnica sa sjeverozapadne i jugoistočne strane parcele. Kota ±0.00, koja je usvojena kao kota betonske ploče prizemlja, izdignuta je u odnosu na kotu prilazne saobraćajnice 100cm. Parking je organizovan oko objekta.

izvor: podgorica.me/STUDIO M INŽENJERING

Glavni ulaz u objekat se nalazi na zapadnoj strani. Kako je u tehničkoj dokumentaciji definisano, u objektu su planirana 3 lux stana. U prizemlju su pozicionirana dva lux stana sa po 2 apartmana strukture garsonjere. Lux stan 3 se prostire na prvom i drugom spratu kao i na tavanu. Prva i druga etaža sadrže po 6 apartmana dok su na tavanu planirana 3 apartmana.


Na zgradi se mogu uočiti tri različita volumena u vidu postamenta, nadzemnih etaža i središnjeg dijela zgrade. Kroz konzolni prepust, nadzemne etaže se izdvajaju kao zaseban volumen dok je središnji dio naglašen drugačijim koloritom i visinom. Fasada objekta je predviđena u demit sistemu sa završnim slojem od bavalit maltera u više tonova.

Crta Pročitajte još

  Nova stambena zgrada u podgoričkom naselju Zabjelo

  Nova četvorospratna zgrada u Tološima

  Izgradnja dvospratne stambene zgrade uz magistralni put Podgorica-Cetinje



13.02.2024. Gradnja


# apartman # izgradnja objekta # Podgorica # stambena zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!