Odoboreno idejno rješenje apartmanskog objekta u Tudorovićima

izvor: budva.me/ ATRIUM

U budvanskom naselju Tudorovići, planirana je izgradnja apartmanskog objekta, spratnosti S+P+1, čije idejno rješenje je izradio arhitektonski studio ATRIUM.

izvor: budva.me/ ATRIUM

Parcela na kojoj će se objekat naći je nepravilnog oblika. Sa južne i zapadne strane parcele osiguran je kolski pristup planiranom objektu. Parcelu karakteriše teren u nagibu sa denivelacijom u odnosu na zapadnu stranu odnosno ka moru. Planirani objekat je orijentisan glavnom fasadom ka zapadu tj. ka moru i u njegovoj blizini ne postoje izgrađeni objekti.

izvor: budva.me/ ATRIUM

U suterenu su planirana dva studio apartmana dok su na prizemlju i prvom spratu predviđena po 2 apartmana strukture dvosobnog stana.

izvor: budva.me/ ATRIUM

Što se tiče materijalizacije fasade, jedna zona nadzemnog dijela suterena se oblaže kamenom iz lokalnih majdana, tipa bunja. Prednja fasada kao i bočne u zoni prizemlja i sprata se oblažu svijetlim štokovanim kamenom. Na zadnjoj fasadi objekta središnji segment se oblaže kamenom tipa bunja ( kao suteren) dok je ostatak fasade obrađen kao demit fasada sa fasadnim premazom u bijeloj boji.

izvor: budva.me/ ATRIUM

Crta Pročitajte još

  Kamena zgrada sa žardinjerama u Kotoru

  Odobreno idejno rješenje apartmanskog kompleksa u kotorskom naselju Kavač



05.03.2024. Gradnja


# izgradnja # izgradnja objekta # Kotor

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!