Garnišle za zavjese

Bitan detalj u uređenju enterijera su zavjese. Međutim, često zaboravljamo takođe važan element bez kojih nije moguće postaviti zavjese - garnišle. U nastavku pročitajte više o garnišlama.

Drvo

Drvo je nepogrešiv izbor za klasične enterijere. U ponudi se mogu naći garnišle izrađene od različitih vrsta drveta, sa zidnim i plafonskim kačenjem, različite stilske obrade i bojene različitim završnim bojama. Drvene garnišle djeluju luksuzno, a enterijeru daju posebnu toplinu.

MDF

U ponudi možete naći i garnišle koje su izrađene od MDF ploče, a presvučene su PVC-om. Za ove modele je karakteristično tzv. bešumno pomjeranje klizača.

PVC

Plastične garnišle su ekonomičnije rješenje u odnosu na garnišle od MDF-a. U ponudi se mogu naći sa maskom i bez maskse. Bez maske se obično se koriste kada je garnišla skrivena u plafonskoj ili zidnoj oblozi. Ukoliko birate one sa maskom, vodite računa o izboru boje koju ćete uklopiti sa zavjesom.

Metal

Metalne garnišle se proizvode u standardnim dimenzijama, a razlikuju se po završnoj obradi (inoks, crna, zlatna, antque).

Za savremene enterijere idealne su garnišle od aluminijuma. Sa njima ćete lako uskladiti bilo koje zavjese jer se obično proizvode sa dvije ili tri vođice. Možete ih pričvrstiti za plafon ili za zid.

Mesingane garnišle su najluksuznija varijanta. Njihova završna obrada može biti mat ili sjaj. Krajevi kod ovih modela mogu biti izuzetno različiti: u obliku kugle, kupe, cvijeta... 

Crta Pročitajte još

  Kako izabrati potrebnu količinu materijala za šivenje zavjesa

  Materijal za zavjese



22.03.2023. Gradnja


# enterijer # garnišla # namještaj i oprema # zavjesa

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!