Prednosti spiralnih stepenica

Spiralne stepenice već stotinama godina odolijevaju raznim trendovima u uređenju enterijera. Njihov jedinstveni dizajn maksimalno koristi prostor dok istovrmeno doprinosi snažnom utisku cjelokupnog enterijera. U nastavku pročitajte prednosti spiralnih stepenica!

Fleksibilnost u primjeni

Najveća prednost spiralnih stepenica je ušteda prostor i mogućnost prilagođavanja različitm prostornim uslovima. Dobro funkcionišu u otvorenim i prostranim prostorijama, ali i u malim stambenim prostorima. Da bi bile udobne za kretanje, važno je pravilno dimenzionisanje o kojem smo pisali ovdje.

Jednostavna i brza ugradnja

Spiralne stepenice su najčešće montažnog karaktera. Proizvode se u djelovima u radionicama, a zatim se montiraju na licu mjesta. Time je proces proizvodnje optimizovan, smanjena mogućnost greške, a ugradnja je brza i jednostavna.


Sigurnost

Iako možda ne djeluju najsigurnije, pravilno dimenzionisane spiralne stepenice su zapravo bezbjednije od klasičnih jednakokrakih stepenica. Ukoliko i dođe do pada na spiralnim stepenicama, zavoj stepenica će prekinuti pad i onemogućiti proklizavanje do dna.

Dodatna estetska vrijednost

Spiralne stepenice daju dodatnu vrijednost nekretnini. Visoko su cijenjene od strane arhitekata i dizajnera enterijera jer štede kvadratne metre i jer dinamičnim oblicima čine prostor vizuelno atraktivnijim. 

Crta Pročitajte još

  Kako izračunati spiralno stepenište

  Kako izračunati dimenzije stepenika

  Kako uštedjeti prostor sa stepeništem na smicanje



12.06.2023. Gradnja


# arhitektura # inspiracija # spiralne stepenice # stepenice # stepenište

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!