Kako se održava namještaj od štofa

Ugaone garniture, trosjedi, dvosjedi, fotelje, trpezarijske stolice i ostali namještaj od štofa zahtijeva pravilno i redovno održavanje. U nastavku pročitajte kako se održava namještaj od štofa!

Preventivno održavanje

Za pravilno i redovno održavanje namještaja od štofa neophodno je izbjegavati izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti zbog koje štof može da izblijedi. Takođe, izbjegavajte izlaganje grejnim tijelima jer toplota može narušiti kvalitetu tkanine.

Čišćenje prašine

Za svakodnevno uklanjanje prašine dovoljno je da upotrijebite čistu, mekanu i suvu pamučnu tkaninu kojom ćete prebrisati namještaj.

Periodično upotrijebite usisivač slabije usisine snage sa nastavkom za namještaj kako ne bi došlo do oštećenja štofa. Tako ćete spriječiti da se prašina duboko zavlači u štepove i prevoje.

Čišćenje mrlja

Za uklanjanje mrlja, fleka i prljavština koristite isključivo bijelu, čistu i mekanu pamučnu tkaninu blago navlaženu 2% rastvorom vode temperature do 30°C sa Ph neutralnim sredstvom za čišćenje. Koncentrovanija sredstva mogu oštetiti štof.

Zaprljano mjesto je potrebno brisati krpom nježnim pokretima, na površini većoj od uprljanje i ostaviti da se prirodno osuši.

Čišćenje drvenih djelova

Čišćenje vidljivih lakiranih površina od drveta na namještaju od štofa, potrebno je obavljati pamučnom ili mikrofiber poluvlažnom krpom, a zatim prebrisati suvom krpom. Hemijska sredstva treba koristiti samo prema uputstvu proizvođača. 

Crta Pročitajte još

  Savjeti za održavanje parketa



05.07.2023. Gradnja


# namještaj # održavanje štofa # štof

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!