Novi turistički kompleks OTRANT u Ulcinju

izvor: issuu.com/„NEXT LEVEL ” d.o.o.

U zaleđu Velike plaže, na lokaciji postojećeg kompleksa hotela Otrant, nakon završetka sezone, počinje izgradnja turističkog kompleksa koji je predviđen kao hotel kategorije od 5 zvjezdica sa ukupnim smještajnim kapacitetom od 518 kreveta. Idejno rješenje kompleksa je uradio arhitektonski biro D.O.O. “NEXT LEVEL”. Udaljenost mora od najbližeg postojećeg objekta iznosi cca 130m, dok udaljenost kanala Port Milena, koji proističe sa sjeverne i zapadne strane lokacije, iznosi cca 60m.

izvor: epa.org.me/„NEXT LEVEL” d.o.o.

Kompleks se sastoji od centralnog objekta-hotela i vila za smještaj turista. Postojeći hotel i vile-depandansi kategorisani su kao hotel sa 4 zvjezdice. Idejnim rješenjem su predviđene tri faze izgradnje: faza A-izgradnja novog hotela sa tri kule, faza B-rekonstrukcija hotela Otrant u postojećim gabaritima i faza C-rekonstrukcija vila.

izvor: issuu.com/„NEXT LEVEL ” d.o.o.

Prva faza (A) obuhvata izgradnju nove hotelske zgrade podijeljene na tri kule, različite spratnosti, koje su međusobno povezane. Prva kula je spratnosti P+7, druga P+10, i treća P+6. Prostiru se na jugozapadnom dijelu naselja, na površini od 5412,2 m². Smještajni kapacitet hotela iznosi 238 kreveta. Projektanti organsku formu objekta objašnjavaju kao rezultat njihove analize neposredne okoline i intencije da stvore harmoničan odnos objekta sa jednim od najslikovitijih pejzaža Crne Gore. Prizemlje hotela je namijenjeno za prijemni hol sa recepcijom i concierge pultom, kao i aperitiv barovima, administrativni dio, šoping prostor, prostorije za usluživanje (restorani sa kuhinjom), konferencijske sale, ekonomski blok, fitnes i spa. Na spratovima su smještene sobe i studio apartmani dok se na posljednjem spratu nalazi restoran. Sobe su projektovane tako da korisnicima obezbijede otvorene vizure ka moru, uz veliki stepen privatnosti.

izvor: issuu.com/„NEXT LEVEL ” d.o.o.

Druga faza (B) uključuje rekonstrukciju postojećeg hotela Otrant. Lokacija se nalazi na istočnom i jugoistočnom dijelu kompleksa. Kako stoji u tehničkoj dokumentaciji projekta, hotel je zamišljen kao reprezentativan dio naselja zbog njegovog pozicioniranja na mjestu samog ulaza u kompleks. Okružen je putnim prilazima za snabdijevanje i stazama za šetnju kao i zajedničkim parkingom koji je namijenjen cijelom naselju. Smještajni kapacitet hotela iznosi 137 kreveta. Kao i kod nove hotelske zgrade, društveni dio rekonstruisanog hotela Otrant se nalazi na prizemlju dok su sobe i studio apartmani smješteni po spratovima.

izvor: epa.org.me/„NEXT LEVEL” d.o.o.

Treća faza (C) uključuje rekonstrukciju postojećih vila. Njihova lokacija leži u centralnom dijelu kompleksa koji predstavlja spojnu tačku svih njegovih segmenata. Izdvajaju se tri tipa vila. Svi tipovi vila imaju vrlo sličan sadržaj koji se sastoji od: ulaza, dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, kupatila, spavaće sobe i radne sobe. Sve jedinice su raspoređene na dvije etaže: prizemlje i sprat. Na prizemlju se nalaze i dodatni funkcionalni elementi kao što su dvorište i bazen. Zbog izgradnje novog hotela biće uklonjene četiri postojeće vile. Ukupan broj smještajnih jedinica u rekonstruisanim vilama je 143 dok je ukupan broj kreveta 165.

izvor: issuu.com/„NEXT LEVEL ” d.o.o.

Crta Pročitajte još

  Apart hotel u blizini Svetog Stefana

  Turistički kompleks SKD u Budvi – u planu izgradnja hotela i vila visoke kategorije

  Novi hotelski kompleks na Skočidjevojci

  Novi hotel kategorije 5 zvjezidica u Budvi



28.07.2023. Gradnja


# apartman # bazen # hotel # plaža # studio apartman # turistički kompleks # Ulcinj # vila

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!