Novi objekat stanovanja u Škaljarima

izvor: kotor.me/ ARHMARK SOLUTION d.o.o. - Podgorica

U naselju Škaljari, opština Kotor, predviđena je izgradnja objekta namijenjenog stanovanju, spratnosti Po+Pr+1+Ps. Idejno rješenje izradio je arhitektonski studio ARHMARK SOLUTION iz Podgorice.

izvor: kotor.me/ ARHMARK SOLUTION d.o.o. - Podgorica

izvor: kotor.me/ ARHMARK SOLUTION d.o.o./presijek

Kroz analizu ostvarenih oblika i formacija, ono što postaje vrlo lako uočljivo jeste jedan visok stepen otvorenosti objekta koji je realizovan razbijanjem kubusnih volumena upotrebom otvora većh dimenzija na fasadama. Za ovakvu impresiju prozračnosti ponajviše je zaslužno samo jezgro objekta koje je projektovano u vidu atrijuma sačinjenog od zelenih površina i galerije. Zauzimajući ulogu spone odnosno glavne komunikacije etaža i njihovih stambenih jedinica a pri tome obezbjeđujući velike količine svjetlosti i visok stepen ventilacije, ovaj atrijum postaje integralni dio objekta, koji kvalitet boravka podiže na viši nivo.

izvor: kotor.me/ ARHMARK SOLUTION d.o.o. - Podgorica

U objektu su pristuni sadržaji namijenjeni stanovanju a po etažama su organizovane stambene jedinice različitih struktura. Na prizemlju i prvom spratu planirani su jednosobni i dvosobni stanovi i studio apartmani dok su na povučenoj etaži predviđeni dvosobni i trosobani stanovi.

izvor: kotor.me/ ARHMARK SOLUTION d.o.o. - Podgorica

U većoj mjeri, elemene fasade sačinjava demit sa završnom obradom – bavalit u bijeloj boji. Dijelovi sprata i prizemlja oplemenjeni su lokalnim kamenom.

izvor: kotor.me/ ARHMARK SOLUTION d.o.o. - Podgorica

Uz naglašenu horizontalnost, pravilan ritam fasadnih otvora, akcentovani centralni dio objekta uz prisustvo simetrije, nastaje objekat koji na savremen način oponaša palate koje su prepoznatljiv simbol kulturne baštine grada Kotora.

izvor: kotor.me/ ARHMARK SOLUTION d.o.o.

Crta Pročitajte još

  Stambeni i apartmanski objekat u Kotoru

  Izgradnja stambenih objekata u Kotoru

  Hotelski kompleks visoke kategorije u Kotoru

  Izgradnja hotela kategorije 4 zvjezdice u Kotoru



29.08.2023. Gradnja


# atrijum # Kotor # palata # stanovanje

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!