Nova poslovna zgrada u centru Podgorice

izvor:podgorica.me/LINEAARS

U centru Podgorice, u ulici Slobode, planirana je izgradnja poslovne zgrade. Planirana spratnost objekta je Pd+P3+Pk a njegova ukupna površina iznosi 662m2. Idejno rješenje objekta izradio je arhitektonski biro LINEAARS.

izvor:podgorica.me/trenutno stanje

Na predmetnoj lokaciji trenutno se nalazi objekat čije uklanjanje je predviđeno prije početka izgradnje novoprojektovane zgrade. Planirana zgrada okružena je objektima sa tri strane dok je četvrta strana otvorena ka ulici Slobode.

izvor:podgorica.me/LINEAARS

Prema urbanističko tehničkim uslovima, bilo je potrebno usaglasiti visinu fasadnog vijenca kao i kotu sljemena sa susjednim objektom. Ispuštanje konzola pojedinih segmenata dozvoljeno je u maksimalnoj vrijednosti od 100cm. Potkrovnu etažu je bilo potrebno uvući za 120cm, kao što je slučaj na susjednom objektu. Istaknuta je značajnost vanjskih balkona kao elemenata vizuelne kompozicije i ukupne slike fasade. Završni sloj fasade predviđen je u malteru sa izuzetkom u zoni prizemlja i južnog pročelja gdje je planirano oblaganje fasade kamenom.

izvor:podgorica.me/LINEAARS

Sadržaji su organizovani tako da podrumska etaža sadrži magacinske i pomoćne prostore, dok su na preostalim etažama pozicionirani poslovni prostori. Prizemlju se pristupa sa ulice Slobode ali i pomoću postojećih pasaža pa je, kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, taj dio prizemlja moguće povezati sa dijelom prizemlja susjednog objekta.

Crta Pročitajte još

  Objekat stanovanja male gustine na Zabjelu

  U podgoričkom naselju Zabjelo planirana izgradnja dvije stambene zgrade

  Stambeno-poslovna zgrada sa solarnim panelima u Podgorici



23.11.2023. Gradnja


# gradnja # Podgorica # poslovna zgrada # poslovni prostori # zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!