Objekat stanovanja male gustine na Zabjelu

izvor: podgorica.me/ING INVEST



Službi glavnog gradskog arhitekte Podgorice predat je zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje objekta stanovanja male gustine, koje je izradio arhitektonski biro ING INVEST. Predmetna lokacije se nalazi u naselju Zabjelo i pripada zahvatu DUP-a Stambena zajednica VII Stara Varoš. Spratnost objekta je Po+P+2 a njegova ukupna površina iznosi 398m².




izvor: podgorica.me/ING INVEST


U zgradi nije planiran lift a u ulaznom dijelu je smješteno centralno jezgro sa stepeništem koje dobija prirodnu svjetlost. U prizemlju je organizovan dvosoban stan, prilagođen osobama sa invaliditetom. Na preostalim etažama predviđena su po dva jednosobna stana.

izvor: podgorica.me/ING INVEST


Na zgradi pravilne, kubične forme, ističu se trakasti elementi koji svojim vertikalnim pružanjem stvaraju iluziju veće visine objekta. Uvučeno prizemlje, dodatno naglašava visinu objekta a njegova sjeverna strana istaknuta je žardinjerama obloženim prirodnim kamenom. Otvori u zoni sjeverne strane nadzemnih etaža, prekriveni su aluminijumskim vertikalnim elementima koji štite od insolacije ali i korisnicima garantuju privatnost. U vizelnom kontekstu , dolazi do jasne diferencijacije fasade koje je orjentisana ka ulici, u odnosu na ostale strane objekta, zbog takvih poteza u oblikovanju koji joj pripisuju izgled javnog karaktera.




izvor: podgorica.me/ING INVEST


Finalna obrada fasadnih zidova predviđena je u malteru ili u vidu plementitih fasadnih maltera u tri tona boja-zemljanim,bijelim i tamno sivim.



izvor: podgorica.me/ING INVEST

Crta Pročitajte još

  Da li će Glavna gradska arhitektica Podgorice dati saglasnost na idejno rješenje stambeno-poslovnog objekta na Zabjelu

  Nove zgrade na Zabjelu

  Stambeno-poslovna zgrada sa solarnim panelima u Podgorici

  Stambeno-poslovna zgrada sa žardinjerama u blizini BIG fashion-a u Podgorici



03.10.2023. Gradnja


# jednosoban stan # Podgorica # stambena zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!