Izgradnja stambeno-poslovnog bloka u Bečićima

U priobalnom dijelu Bečića planirana je izgradnja apartmantskog objekta sa tri lamele (A, B i C) spratnosti Po+Pr+7 i podrumom od pet etaža. Objekat sadrži 178 stambenih i 8 poslovnih jedinica. Idejno rješenje je izradilo društvo za inženjering, projektovanje i građenje „DOM XXI ” d.o.o. Podgorica.

izvor: epa.org.me/„DOM XXI ” d.o.o., Podgorica

Kompleks je zamišljen kao spoj poslovnih i stambenih prostora. Poslovni prostori su smješteni u prizemlju zajedno sa ulazima u stambeni dio objekta, čija ukupna površina iznosi 647,85 m², dok se na svakom spratu objekta nalaze stambene jedinice sa ukupnom površinom od 9.125,52 m². Na prvom i drugom spratu pozicionirani su jednosobni i dvosobni stanovi kao i studio apartmani, na trećem spratu su studio i jednosobni stanovi, dok su peti i šesti sprat rezervisani samo za jednosobne stanove. Kako bi se iskoristio prirodni kontekst u kojem će se objekat naći, stanovi su projektovani sa balkonima koji obezbjedjuju otvorene vizure ka moru.

izvor: epa.org.me/„DOM XXI ” d.o.o., Podgorica

Objekat u odnosu na teren je pozicioniran na dva načina. Ističu se dva tipa kompozicionih blokova: jedan postavljen paralelno izohipsama i drugi koji stoji upravno na njih. Djelovi objekta koji su smješteni upravno izohipsama, svojim stepenastim praćenjem nagiba terena stvaraju utisak "spuštanja" objekta ka moru. Stepenasti blokovi su osmišljeni sa ravnim ozelenjenim krovovima dok su blokovi paralelni izohipsama natkriveni viševodnim krovovima.

izvor: epa.org.me/„DOM XXI ” d.o.o., Podgorica

Intencija projektanata je da kroz materijalizaciju uspostave odnos objekta sa njegovom okolinom i da na taj način zadovolje zahtjeve propisane urbanističkim tehničkim uslovima. Neprovidne fasadne površine su obrađene termoizolacionim fasadnim sistemom “demit” sa završnom obradom u boji pijeska, kao i kamenim oblogama. Uređenjem terena predviđen je veliki broj zona za odmor korisinika, trgova, staza, pergola i kamenih podzida. Pješačke zone su popločane kamenom sa domaćih majdana, dok su ostale slobodne površine ozelenjene mediteranskim autohtonim zelenilom.

Crta Pročitajte još

  Turističko naselje u Rijeci Reževića

  Novi hotelski kompleks na Skočidjevojci

  Apart hotel u blizini Svetog Stefana

  Hotelski kompleks visoke kategorije u Kotoru

  Turističko naselje Glavatičići u Kotoru



27.07.2023. Gradnja


# apartman # apartmantski objekat # bazen # bečići # budva # mediteran # stambena zgrada # stambeni blok # zeleni krov

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!