Indukciona ili staklokeramička ploča za kuvanje

Šta je indukciona, a šta staklokeramička ploča za kuvanje? Koja je razlika i koja je najbolja za Vašu kuhinju? U nastavku pročitajte odgovore na ova pitanja, kao i šta sve treba uzeti u obzir prilikom kupvine nove ploče za kuvanje!

Indukciona i staklokeramička ploča za kuvanje vizuelno su veoma slične. Glavna razlika je u performansama: indukciona zagrijava mnogo brže i efikasnije i lakša je za održavanje.


Šta je indukciona ploča?

Indukcione ploče stvaraju toplotu kroz magnetno polje. Za razliku od keramičkih ploča, magneti rade samo kada se na njih stavi šerpa. Indukcija zagrijava ultra brzo i nudi izuzetnu fleksibilnost: zone grijanja se mogu kombinovati kako bi odgovarale širokom spektru veličina i oblika šerpi i tiganja.

Šta je keramička ploča

Staklokeramička ploča, poznata i kao ploča za kuvanje za zračenom toplotom, sastoji se od glatke staklene površine za kuvanje podijeljene na više zona za kuvanje. Za razliku od indukcione, površina staklokeramičke ploče je vruća na dodir nakon upotrebe. Na staklokeramičkoj ploči funkcionišu sve vrste šerpi.

Dostupne dimenzije

I indukcione i keramičke ploče dolaze u različitim širinama, u rasponu od 30 cm do 90 cm. Koja dimenzija je odgovarajuća za Vas, zavisi od Vaših kulinarskih zahtjeva i raspoloživog prostora u kuhinji. Šira ploča za kuvanje Vam omogućava da udobno kuvate u više šerpi ili tiganja odjednom.

Keramički i indukcioni modeli dostupni su u sljedećim širinama:



  • 30 cm (domino)
  • 60 cm (standardni)
  • 80 cm
  • 90 cm
Crta Pročitajte još

  Šta treba znati o ugradnim rernama

  Vrste i veličine mašina za pranje posuđa



11.09.2023. Gradnja


# kuhinja # namještaj i oprema # organizacija kuhinje # ugradna ploča za kuvanje

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!