Nova stambena zgrada sa žardinjerama u Baru

izvor: bar.me/Universal Rai

U zahvatu DUP-a Veliki pijesak, u Baru, planirana je izgradnja objekta namijenjenog stanovanju, spratnosti Po+Pr+4, čija ukupna površina iznosi 957.98 m². Idejno rješenje izradio je arhitektonski studio UNIVERZAL RAI iz Bara.

izvor: bar.me/Universal Rai

U objektu je predviđeno ukupno 11 stambenih jedinica. Na prizemlju su planirana dva jednosobna stana i jedna garsonjera. Sve nadzemne etaže organizovane su identično, sadržeći po jedan jednosoban stan i jedan dvosoban. Dva stana u prizemlju, kako je navedeno u tehničkoj dokumentacij, pored zasebnih ulaza, prema Ugovoru o zajedničkom ulaganju i izgradnji, dobijaju dio dvorišta na korišćenje. U sklopu objekta planirana je garaža sa 12 parking mjesta.

izvor: bar.me/ Universal Rai

Na objektu dolazi do diferencijacije dva volumena. Jedan, takvih dimenzija kojima se poistovjećuje sa formom kule, pri tom preuzimajući ulogu vizuelne separacije vertikalnih komunikacija objekta od ostalih njegovih djelova koji zajedno čine drugi volumen. Manje visine a veće površine, drugi volumen ističe se uvođenjem žardinjera kojima se razbija njegova kubusna forma. Ovakvim otvaranjem objekta omogućava mu se da slobodno diše.

 

izvor: bar.me/Universal Rai

Što se tiče fasade, pojedini segmenti tretirani su kamenim oblogama dok su ostali dijelovi fasade predviđeni u kombinaciji demit fasade sa premazom bavalita u bijeloj boji.

Crta Pročitajte još

  Izgradnja stambeno-poslovnih objekata u Baru

  Odobreno idejno rješenje kule sa 3, 2 i 1 stanom po etaži u Baru

  Završena rekonstrukcija Sat kule u Baru



19.09.2023. Gradnja


# Bar # izgradnja # kula # stambena zgrada # žardinjera

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!