U planu izgradnja dviju stambenih zgrada u blizini Titexa, u podgoričkom naselju Zabjelo

izvor:podgorica.me/MLV

Službi glavne gradske arhitektice Podgorice predati su zahtjevi za davanje saglasnosti na idejna rješenja dviju stambenih zgrada, spratnosti P+2, koje će se naći u blizini Titexa, u podgoričkom naselju Zabjelo. Objekti su pozicionirani u neposrednoj blizini stambenog kompleksa koji je u izgradnji a o kojem možete više pročitati OVDJE . Iza idejnih rješenja objekata stoji arhitektonski studio MLV.

izvor:podgorica.me/MLV

Objekti se odlikuju identičnom prostornom organizacijom koja se zasniva na postavljanju stambenih jednica na dva krila, podijeljena centralnim vertikalnim komunikacijama. Prvi objekat broji ukupno 21 stambene jedinice, strukture garsonjera, jednosoban i dvosoban stan. Svaki sprat sadrži po 7 stanova. U drugom objektu su planirana 24 stana, istih struktura, organizovanih tako da svaki sprat sadrži po 8 stanova.

izvor:podgorica.me/MLV

Objekte karakteriše jednostavna forma na kojoj se mogu uočiti tri volumena. Dva blizanca koja nose stambeni dio i treći volumen-spojnica u kojem su pozicionirane vertikalne komunikacije.

izvor:podgorica.me/MLV

Fasada objekata je predviđena u kombinaciji fasadne opeke, fasadnog izolacionog završnog sloja (demit) i stakla. Pokrivač kosog krova je u limu, bazaltno sive boje, na drvenoj krovnoj konstrukciji.

Crta Pročitajte još

  U podgoričkom naselju Zabjelo planirana izgradnja dvije stambene zgrade

  Nova poslovna zgrada sa 4 stambene jedinice na Zabjelu

  Nove zgrade na Zabjelu



18.01.2024. Gradnja


# izgradnja objekta # Podgorica # stambena zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!