Apartmansko-turistički blok u Budvi

izvor:budva.me/KALOS

U budvanskom naselju Komoševina, planirana je izgradnja apartmansko-turističkog bloka, čije idejno rješenje je izradio arhitektonski biro KALOS. Blok je sadržan u dvije lamele spratnosti Po+Su+P+2 i P+2.

izvor:budva.me/KALOS

Parcelu, nepravilnog, pravougaonog oblika, karakteriše teren koji je u kaskadnom padu, cca15m, u pravcu sjever-jug. Glavni pješački i kolski prilaz objektu, pozicioniran je na sjevernoj strani parcele. Takođe, sa zapadne i južne strane, predviđene su saobraćajanice.

izvor:budva.me/KALOS

Glavni ulaz u blok pozicioniran je sa sjeverne strane, dok se lameli 1 pristupa sa planirane saobraćajnice, na drugom spratu. Lamela 2 ima direktan pristup sa platoa lociranog na sjevernoj strani prvog sprata.

izvor:budva.me/KALOS

Prostorna distribucija prve lamele organizovana je tako da prizemlje i prvi sprat sadrže po 5 apratmana dok su na drugom spratu planirana dva apartmana. Lamela 2 na svakom spratu sadrži po tri apartmana koja se sastoje od dvije spavaće sobe. Takođe, svaki apartman sadrži terasu orjentisanu ka jugu odnosno terasu sa pogledom na more.

izvor:budva.me/KALOS

Za finalnu obradu fasade i i njenih elemenata predviđena je upotreba lokalnog kamena. Zone fasade, podzidi kao i popločanja uradjeni su kamenom svijetlo sive boje dok je za okvir prozora odabran štokovani kamen.

Crta Pročitajte još

  Počinje druga faza izgradnje tržnog centra u Budvi, Shopping mall Budva

  Hotelski kompleks u zahvatu “Kamenovo Vrijesno”, Opština Budva

  Apartmanski kompleks u budvanskom naselju Maine

  Niče nova luksuzna vila u blizini Svetog Stefana, u sklopu ekskluzivnog turističkog kompleksa Crvena glavica



07.11.2023. Gradnja


# apartmantski objekat # blok # budva # turistički apartman

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!