Niče nova luksuzna vila u blizini Svetog Stefana, u sklopu ekskluzivnog turističkog kompleksa Crvena glavica

izvor:budva.me/STUDIO AC

Kao dio ekskluzivnog turističkog kompleksa Crvena glavica, gradiće se luksuzna vila iza čijeg idejnog rješenja stoji arhitektonski biro STUDIO AC. Vila je spratnosti Po+P+2 a njena ukupna površina iznosi 542m2.

izvor:budva.me/STUDIO AC

Vila, odnosno njene nadzemne etaže postavljene su na kameni postament koji je u pojedinim zonama ukopan. Arhitekte su nagib terena iskoristile kako bi u prizemlju dijelove objekta koji nisu ukopani otvorili i iskoristili kao prostor za rekreaciju kao i za smještaj jedne spavaće sobe. U ukopanom dijelu vile planirane su ostave i garaža. Dnevni boravak koji je smješten na prvom spratu, zauzima duplu visinu, odnosno visinu i drugog sprata, pa je dobijen prostor koji objektu pripisuje atribut velike otvorenosti.

izvor:budva.me/STUDIO AC

Kao okvir arhitektonskog oblikovanja, projektanti ističu reinterpretaciju tradicionalnih elemenata i obrazaca, uz pažljivo izbjegavanje direktnog oslanjanja na imitaciju. Pojedinačni elementi, sa porijeklom u izvornoj tradiciji tog podneblja, posebno su istaknuti, kao što su masivni kameni zidovi sa malim otvorima, drveni zastori, pergola kao neizostavan element mediteranske estetike kao i odabir svijetlijih tonova fasade.

izvor:budva.me/STUDIO AC

Dio spoljnih zidova se finalno obrađuje demit fasadom dok se preostale zone oblažu kamenom. Oblaganje kamenom se vrši tankim pločama svijetlih nijansi iz lokalnih majdana, primjenom tradicionalnog pravougaonog smaknutog sloga, sa fugama nekoliko tonova svijetlije od dominatnog tona kamena. Primjenjuju se ploče sa grubo tesanom prednjom stranom kao i štokovane ploče. Dijelovi fasada koji se ne oblažu kamenom finalno se obrađuju bavalitom u bijeloj i sivoj boji. Tonovi treba da budu usklađeni sa dominantnim nijansama fasadnog kamena. Fasadne obloge (vertikale) se finalno obrađuju u braon boji i poželjno je da imaju teksturu drveta.

izvor:budva.me/STUDIO AC

izvor:budva.me/STUDIO AC

izvor:budva.me/STUDIO AC

Crta Pročitajte još

  Luksuzna vila u naselju Ljuta

  Luksuzni kompleks od tri vile u Kotoru

  Hotelski kompleks u zahvatu “Kamenovo Vrijesno”, Opština Budva

  Apartmanski kompleks u budvanskom naselju Maine



12.10.2023. Gradnja


# budva # kamen # luksuz # mediteranska vila # Sveti Stefan # tradicija # turistički kompleks # vila

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!