Bruklinski dom kao domaćin različitih kultura

fotografija: Seth Caplan

Doprinoseći karakteru njujorške ulice, gradska kuća Cobble Hill nalazi se u okviru već postojećeg stambenog kompleksa, u prepoznatljivom stilu brownstone u istoimenom predgrađu. Smještena usred uzastopnih ulica unutrašnjeg Bruklina i Menhetna, tokom dvogodišnjeg procesa transformacije, pored enterijera, fokus je u velikoj mjeri držala i na očuvanju fasade. Unoseći elemente dizajna iz svog individualnog kulturnog porijekla vlasnici su težili kreiranju rezidencije koja će odisati atmosferom njihovih dalekih domovina, pri tome ne narušavajući suštinsku sliku života u Nju Jorku.

fotografija: Seth Caplan

Iza enterijera ove oaze stoji dizajnerka Claire Hung sa svojim studiom Claire Hung Design.U svom dizajnerskom pristupu, Hung akcenat stavlja na Japandi stil(Japandi i Scandi, fuzija tradicionalnih japanskih i skandinavskih stilova, vrlo slični u svojoj esenciji koja je usredsređena na jednostavnost, prirodne elemente i komfor).

fotografija: Seth Caplan

Vlasnici, privučeni umirujućim kvalitetima drveta, posebno hrasta, izrazili su preferenciju za njegovu upotrebu u čistim linijama koje se ponavljaju. Ova vizija je oblikovana njihovim afinitetom prema jednostavnom majstorstvu japanske stolarije, koji je u kontrastu sa kompleksnom strukturom švajcarskih brvnara. Hungov izbor furnira od evropskog hrasta je pomno isplaniran sa radnjom za furnir, vodeći računa o isticanju prepoznatljivih tekstura drveta bez nadjačavanja prostora.

fotografija: Seth Caplan

Paleta boja, kojom se dizajnerka korisitla, sastojala se od tople bijele boje, čime su se postojeći tonovi drveta oplemenili i stvorili atmosferu tople dobrodošlice. Prostor je akcentovan elementima različitih boja, na prijedlog jednog od vlasnika kuće, sa iskustvom u oblasti dizajna. Umjetnička djela, poput „Diptih pustinje Vizcaino“ Marka Gabora iz Tapan kolektiva u kuhinji i trpezariji, fotografije inspirisane pustinjskim putovanjima vlasnika po Sjedinjenim Državama, modularne sofe presvučene tekstilom kao i vintage barske stolice sa kojima se dizajnerka posebno poigrala, presvlačeći ih u kombinaciji različitih tkanina, svi ovi elementi uticali su na stvaranje prostora jedinstvenog karaktera . Materijali kao što su travertin i kreč strateški su korišćeni kako bi se prostor dodatno obogatio.


Hungova filozofija dizajna bila je stvaranje utiska mirnog luksuza kroz atmosferu čistog, meditativnog spokoja, upotrebom nelakiranih mesinganih elemenata, prilagođenog osvjetljenja i završnih obrada od kreča.

fotografija: Seth Caplan

fotografija: Seth Caplan

fotografija: Seth Caplan

fotografija: Seth Caplan

fotografija: Seth Caplan

Crta Pročitajte još

  Jednosoban stan od 40 kvadrata u podrumu

  Živopisni stan od 58 kvadrata

  Potkrovlje od 54 kvadrata u Londonu



07.02.2024. Gradnja


# drvo # furnir # japandi # japanska arhitektura # kuća # kuća u nizu

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!