Odobreno idejno rješenje objekta kolektivnog stanovanja u Bigovi

izvor: kotor.me / NRA Atelier

Glavni gradski arhiekta, opštine Kotor, je dao saglasnost, na idejno rješenje objekta kolektivnog stanovanja u naselju Bigova, iza kojeg stoji arhitektonski studio NRA Atelier. Planirana spratnost objekta je P+1+Ps dok ukupna površina iznosi 750m2.

izvor: kotor.me / NRA Atelier

Parcela na kojoj je objekat planiran karakteriše teren u padu koji se pruža u pravcu istok- zapad, pri čemu je najviša tačka zadate parcele 30,07 mnv, a najniža 20,86 mnv.

izvor: kotor.me / NRA Atelier

Objekat je predviđen sa ukupno 9 stambenih jedinica. Na prizemlju su smještena 3 stana, 2 dvosobna i jedan jednosoban stan dok su na prvom spratu planirana 4 stana i to 2 dvosobna i jedan jednosoban stan kao i jedna garsonjera. Na posljednjem spratu ogranizovani su po jedan jednosoban i dvosoban stan.

izvor: kotor.me / NRA Atelier

Materijalizacija fasade u završnoj obradi je planirana silikatnim malterom bijele boje. Takođe, na pojedinim segmentima, predviđeno je oblaganje fasade kamenom. Krovovi su projektovani kao kosi, dvododni sa crijepom, tipa Mediteran, kao završnom obradom.

izvor: kotor.me / NRA Atelier

Svi elementi parternog uređenja su obloženi kamenom. Planirana je sadnja penjačica na drvenim pergolama i potkonstrukcijama. Na parceli su predviđene pješačke i kolske staze, kao i popločani djelovi dvorišta, stepeništa, kamene žardinjere, bazen i prostor za sunčanje.

Crta Pročitajte još

  Odobreno idejno rješenje apartmanskog kompleksa u kotorskom naselju Kavač

  Kamena zgrada sa žardinjerama u Kotoru



29.02.2024. Gradnja


# izgradnja # kolektivna stambena zgrada # Kotor # objekat

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!