Kuća sa izlogom u prirodi

Fotografija: Dominic Kummer

Kuća Heuberg, minimalistički dom koji se nalazi između Bodeleštrase i Švarcenberga u Austriji, projektovan je od strane arhitektonskog studija Innauer Matt Architekten. Kuća okružena prirodnom tapiserijom drveća i šiblja, bila je prvobitno predviđena za ljetnjikovac 1970-ih, što nikada nije realizovano.

Fotografija: Dominic Kummer

Ostalo je očišćeno zemljište, kosina ojačana kamenim nadzitkom, zapušteni prilaz i autohtona flora. Ovi elementi postavljaju osnovu za koncepciju kuće Heuberg, strukture definisane svojim minimalnim uticajem na pejzaž i jasnim arhitektonskim izrazom, nudeći jedinstveno utočište.

Fotografija: Dominic Kummer

Unutrašnja struktura uključuje dnevne zone i spavaće sobe duž kompaktnog hodnika, sa prostranim prozorima koji uokviruju eksterijer ove drvene oaze. Iz prozora trpezarije se pruža pogled na planine Bregencervald, dok se spavaće sobe fokusiraju na neposredno zelenilo.

Fotografija: Dominic Kummer

Natkrivena terasa na jugu omogućava stanarima da uživaju na otvorenom dok su istovremeno zaštićeni. Kuća je oslonjena na tačkaste temelje koji je izdižu iznad zemlje, olakšavajući adaptaciju na terenu i štiteći je od vlage.

Fotografija: Dominic Kummer

Ova težnja za jednostavnošću proteže se na detalje konstrukcije. Kuća je izvedena kao montažna drvena kuća, naglašena zanatskim detaljima. Strukturni elementi su svedeni na neophodne, dizajnirani za lako rastavljanje. Unutrašnjost, okupana drvetom i u velikoj mjeri transparentna ka okolišu, predstavlja mjesto topline u kojem čovjek dolazi u autentičan kontakt sa sobom i prirodom koja ga okružuje.

Fotografija: Dominic Kummer

Crta Pročitajte još

  Osama obgrljena prirodom

  Sinhronicitet u arhitekturi: Sasvim slučajno sagradila identičan dom kao onaj u kojem je odrasla

  Simboličko značenje drveća u kući

  Utočište u kućici za ptice



02.04.2024. Gradnja


# drvo # kuća # priroda

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!