Stambeno-poslovni objekat u Donjoj Gorici

izvor: podgorica.me/ANGELINI d.o.o. Podgorica

Projektantski biro ANGELINI d.o.o. Podgorica predao je zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje stambeno-poslovnog objekta u Donjoj Gorici koji pripada zahvatu DUP "Gornja Gorica 1" Opština Podgorica. Predviđena spratnost objekta je Po+P+2+Pk dok ukupna bruto površina iznosi 2421.10m ².

izvor: podgorica.me/ANGELINI d.o.o. Podgorica

Na objektu se uočavaju dvije funkcionalne cjeline, stambena i poslovna, koje su ujedno podijeljenje i načinom organizacije etaža. Na nivou prizemlja predviđena su dva poslovna prostora. Prva etaža sadrži osam kancelarija dok su na drugoj etaži i u potkrovlju pozicionirane stambene jedinice različite strukture. Podrum je predviđen za garažiranje vozila i sadrži 14 parking mejsta. Pristupa mu se rampom od 12% nagiba, unutrašnjim stepeništem i liftom.

izvor: podgorica.me/ANGELINI d.o.o. Podgorica

Kod arhitektonskog oblikovanja uočava se jedan vid razigranosti koji je postignut izmicanjem prizemlja kao i upotrebom balkona različite strukture i njihovog pozicioniranja. Posebno je naglašena fasada orijentisana ka ulici, koja predstavlja jedan zaseban likovni elemenat nastao uvođenjem kružnih otvora različitih dimenzija, kao i upotrebom trougaonih formacija različitih nijansi.

izvor: podgorica.me/ANGELINI d.o.o. Podgorica

Što se tiče materijalizacije objekta, završni sloj fasade u zonama prve i druge etaže je predviđena demit fasadom dok je na prizemlju planirana materijalizacija u kamenu.

izvor: podgorica.me/ANGELINI d.o.o. Podgorica

Crta Pročitajte još

  Rekonstrukcija i nadogradnja objekta u Donjoj Gorici u Podgorici

  Objekat mješovite namjene u blizini Gimnazije „Slobodan Škerović“

  Stambeno-poslovni blok u City Kvartu

  Započeta izgradnja stambeno-poslovnog objekta u Vučedolskoj



23.08.2023. Gradnja


# Glavni grad Podgorica # poslovna zgrada # stambena zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!