Nova stambena zgrada u podgoričkom naselju Tološi

izvor:podgorica.me/A-Tim

U podgoričkom naselju Tološi, planirana je izgradnja stambene zgrade, spratnosti P+4, čije idejno rješenje je izradio arhitektonski studio A-Tim. Ukupna površina objekta iznosi 2 071m2.

izvor:podgorica.me/A-Tim

Na predmetnoj lokaciji trenutno postoje dva objekta koja će biti uklonjena. Planirana zgrada biće uokvirena, sa sjeverne i istočne strane, postojećim saobraćajnicama. Što se tiče njenog izgrađenog okruženja, na zapadnoj strani postoji objekat višeporodičnog stanovanja a sa sjeverne strane, sa druge strane saobraćajnice, su objekti individualnog stanovanja.

izvor:podgorica.me/A-Tim

Prostornom organizacijom etaža predviđeno je 7 stambenih jedinica, po etaži,pa ukupni smještajni kapacitet zgrade iznosi 35 stambenih jedinica, odnosno 10 dvosobnih i 25 jednosobnih stanova.

izvor:podgorica.me/A-Tim

Kubusan i pravilan volumen zgrade biva razbijen prepustima a arhitekte, kao elegante i nenametljive detalje, ističu fasadne dekoracije. Krov je kos, četvorovodan, pokriven sendvič panelima na čeličnoj podkonstrukciji sa nagibom od 10%. Sakriven je betonskom atikom sa dekorativnim fasadnim lajsnama. Oko zgrade, pozicionirana je ograda koja je separatiše od susjednih objekata i saobraćajnica.

Crta Pročitajte još

  Stambeno-poslovna zgrada sa solarnim panelima u Podgorici

  Novi stambeno-poslovni kompleks u krugu nekadašnje fabrike gradjevinskih mašina u Podgorici

  Nove zgrade na Zabjelu

  Nova zgrada u neposrednoj blizini Ziya hotela u Podgorici



02.11.2023. Gradnja


# Glavni grad Podgorica # izgradnja # kolektivna stambena zgrada # Podgorica # zgrada

Prvi online expo proizvoda i usluga iz oblasti građevinarstva i arhitekture u Crnoj Gori!